BORIS MAHAČ I DALJE NA ČELU VINOGRADARSKO-VINARSKE UDRUGE „TERRA SANCTI MARTINI“

Jednoglasnim odlukama, članovi Vinogradarsko vinarske udruge „Terra sancti Martini“, na skupštini održanoj 31. ožujka, izabrali su novo, odnosno potvrdili staro rukovodstvo udruge. Predsjednikom udrge ostao je dalje Boris Mahač, dopredsjednik je Miroslav Škrlec, tajnik Mladen Fuks, a rizničar Josip Kulaš.

U upravni odbor, pored spomenutih, izabrani su i Željko Melić, Željko Cigrovski, Zdenko Pukec, Jandro Šarić i Edi Jukić. Skupština je izabrala i ostala tijela udruge.

Prigodom iznošenja izvješća za proteklu godinu Boris Mahač je istaknuo kako osim osnovnog cilja, promicanja i razvitka te unapređenja uzgoja vinove loze i proizvodnje kvalitetnih vina, udruga ima kao cilj i unapređenje opće vinske kulture te snažnije povezivanje vinogradsko-vinarske djelatnosti s lokalnom i regionalnom ugostiteljskom ponudom u svrhu povećanja opće gospodarske aktivnosti te razvoju turizma.

Upravo u tom smislu udrugu je pohvalio pročelnik za društvene djelatnosti Boris Savić, koji je prisustvovao sjednici u ime Grada Dugog Sela, rekavši da je ta širina djelatnosti koju provode članovi udruge bitna pa je čestitao udruzi na dosadašnjem radu i izrazio spremnost grada u smislu daljnjeg pomaganja udruzi. Savić je istaknuo kako i osobno stoji na raspolaganju u pogledu pomoći radu udruge, a posebice vezano uz apliciranja udruge na različite nove programe koje namjeravaju provoditi.

U izvješću o radu Mahač je spomenuo niz već standardnih aktivnosti od obilježavanja vinskih blagdana Vincekova i Martinja, radova u gradskom vinogradu – od rezidbe do berbe i proizvodnje vina, edukacije članstva u primjeni zaštitnih sredstava i novih tehnologija, održavanja kušanja i ocjenjivanja vina te organizaciju izložbi vina, preko edkukativnih putovanja pa do suradnje udruge u svim bitnim manifestacijama koje provode Grad Dugo Selo, Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo. Kao jedan od dugoročnih ciljeva Mahač je naglasio dogovor s Gradom oko realizacije programa proširenja i uređenja kleti u gradskom vinogradu, čime bi se omogućio prihvat većeg broja gostiju na događanjima udruge te popravak ograde oko vinograda.

Udruga će, rekao je Mahač, obilježiti dvadeset godina rada te je najavio izradu prigodne publikacije o svom radu.Skip to content