DVD Prozorje: Malo, ali jako vatrogasno društvo

U matičnom prostoru DVD Prozorje održao je godišnju izvještajnu skupštinu pod predsjedanjem predsjednika Dubravka Graberca. Broje 52 člana, od čega imaju 4 člana pomlatka i 10 mladeži. Lani su veliku brigu posvetili uređenju okoliša i imovine poput renovacije doma, gornji kat sa salom je pred samim završetkom.

Provedeno je osposobljavanje kadra pa su tako tri člana izučena za strojara. Imali su jednu intervenciju i to požar otvorenog prostora. Bili su treći na gradskom natjecanju i rezultatski visoko podigli ljestvicu na županijskom. Sudjelovali su u taktičko pokaznoj vježbi, obilježavanju blagdana sv.Florijana, dio je izvješća o prošlogodišnjem radu Društva pod zapovjedništvom Mladena Ferenčaka, a koje je spremno za sve intervencije. Prihodi su iznosili 91.445 kuna, sredstva od Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela oko 43.000 kuna, dok su rashodi bili 70.430 kuna. U 2023. godini planiraju primopredaju kombi vozila,  a i dovršenje projekta Doma i garaže. Puno se ulaže u rad s mladeži, tako će biti i u narednom razdoblju. Novi financijski plan je 6.050 eura.

Skupštini su nazočili gosti, čestitke na uspješnom radu uputili su predstavnici DVD-ova s područja grada i okolice. Predstavnik Grada Dugog Sela – potpredsjednik Gradskog vijeća Krešo Cvijanović istaknuo je veliki značaj vatrogasaca za lokalnu zajednicu. „Grad daje punu podršku i povećava sredstva za vatrogastvo, zadovoljni smo sa sustavom i ljudima  koji njime ravnaju“, rekao je spomenuvši i planirani projekt izgradnje vatrogasnog centra.

Načelnik dugoselskog Stožera civilne zaštite Nikola Tominac upozorio je na povećani broj incidenata i prirodnih katastrofa što će tražiti i veći angažman vatrogasaca. „Malo ste, ali jako društvo zbog dobre kohezije“, naglasio je.

Dobru suradnju Grada i Vatrogasne zajednice istaknuo je i njen predsjednik Nikola Rnjak. Ulaganjem u objekte, kao i u njihov Dom, bit će i operativno pripremljeniji, kontinuirana su ulaganja u vozni park, opremu, edukaciju i osposobljavanja. Bila je ovo prigoda za uručenje priznanja – za 50 godina djelovanja spomenicu je primio Vlado Vinek, za 30 godina Milivoj Ferenčak, Mladen Ferenčak i Dario Dujan; uvjerenje za mladež Fabijan Graberec i Pavle Vinek dok su za strojare osposobljeni Ivan Grgošić, Valentino Vinek i Milivoj Ferenčak.Skip to content