ČESTITKA GRADONAČELNIKA NENADA PANIANA POVODOM DANA NEOVISNOSTI

Sabor Republike Hrvatske je 8. listopada 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ te se taj dan u Hrvatskoj obilježava kao državni blagdan –  Dan neovisnosti.

Sabor je tom prigodom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

Riječ je o značajnom datumu u hrvatskoj povijesti i uspostavljanju neovisnosti i suverenosti naše Domovine. Izaslanstva Grada Dugog Sela, Gradskog vijeća i udruga proizašlih iz Domovinskog rata su u znak sjećanja na ovaj povijesni događaj položila vijence i zapalile svijeće za sve poginule i nestale branitelje i žrtve Domovinskog rata na spomen obilježju u Dugom Selu.

U mislima s njima koji su za našu budućnost dali ono najdragocjenije što su imali – svoje živote, ali i s vjerom u bolju budućnost njihove djece i djece svih nas čestitam Dan neovisnosti svim građankama i građanima Grada Dugog Sela i Republike Hrvatske.

 

Vaš gradonačelnik

     Nenad PanianSkip to content