Search
Close this search box.

Četvrti JAGOdan&CrameRAJ održan u Perivoju I.B.Mažuranić: Bogat program i nova lokacija oduševili posjetitelje

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo održalo je svoj tradicionalni Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg je, već četvrtu godinu za redom, održan JAGOdan&CrameRAJ. Cjelodnevnu manifestaciju 2. lipnja otvorio je gradonačelnik Nenad Panian pozvavši sve da uživaju u bogatom programu Dana, ove godine na novoj lokaciji, u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić.
To je, kako se moglo čuti od posjetitelja, bio pun pogodak. Oni nešto starijeg godišta mišljenja su kako je ovo ujedno i prvo događanje organizirano u parku te  su upućene brojne pohvale organizatoru zbog prepoznavanja njegova potencijala. A lijep, sunčan dan izmamio je mnoge na događanje. U ležernoj atmosferi, uživalo se u zelenilu i hladu tog pomalo bajkovitog okruženja.
Raznovrsnu ponudu prezentirali su brojni izlagači. Osim pravih, slatkih jagoda, u ponudi su bili i drugi fini proizvodi lokalnih OPG-ovaca te slastičara. Kušali su se sirevi, bučino ulje, aronija, pekmezi od jagoda, kolači, sladoled, palačinke… Jagode na slano pripremio je Rugvičanin Branko Galenić Žuti, zvijezda emisije 3,2,1 – kuhaj. Uz pečeni svinjski but degustirao se umak od jagoda kojeg je kulinarski majstor znalački reducirao. Na meniju „Piknika na dekicama“ bili su i džemovi od jagoda. U njihovu kuhanju natjecali su se gradonačelnik Nenad Panian, članovi KUD-a „Preporod“, Gradske udruge umirovljenika i Savskih lađara iz Rugvice. Pobjedu su odnijeli Maja i Mario Mlinarek.
Interesantne predmete moglo se razgledati, kupiti ili zamijeniti na Crameraju – slike, stare knjige, odjeća, razni ukrasni i unikatni predmeti. I dok su odrasli razgledavali i kupovali, djeca su se dobro zabavila na radionicama i igraonicama. Održane su eko-radionica, Vrtić ili škola, kemijati se mora, Čokoladne jagodice, kreativno sportska radionica, ples na svili, zaboravljene igre, radionica puhanja stakla udruge „Stakleni svijet“. Najmlađi nisu propustili omiljeni facepainting, tobogan, a ni photobooth u kojem se besplatno fotografiralo za uspomenu.
Dan otvorenih vrata prilika je da najmlađi polaznici POU tečajeva pokažu što su naučili tokom godine. Tako su nastupili Mali Englezi izvevši predstavu „The very hungry caterpillar“, oduševile su ritmičarke kao i polaznici Sportske akademijice. Atraktivnim nastupom glazbeno-scenski dio događanja otvorile su Dugoselske mažoretkinje, u sklopu otvorenja akrobatski ples na svili izvela je članica Traumatic Artsa. Jutarnji dio programa zaokružili su gosti iz Zagreba Dječji zbor Kikići, zabavno je bilo na predstavi za djecu „Braća Grimm u trapericama“. Popodnevni program započeli su mali članovi KUD-a „Preporod“, slijedili su zumba i balet Studija FITnić, Plesni centar Dugo Selo te nagrađivani Plesni klub Lana. Tamburaški sastav Glazbene škole Dugo Selo pjesmom i svirkom najavio je zajedničko puštanje lampiona čime je i završio ovogodišnji JAGOdan&CrameRAJ. Organizator POU Dugo Selo zahvaljuje svima na sudjelovanju i pomoći uz pozdrav Vidimo se dogodine!

Galerija fotografija/ autori Bruno Krčar i Ana-Marija Šprihal
https://www.facebook.com/pg/dugoselskakronika/photos/?tab=album&album_id=1948984651802167

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content