Skupština Zajednice športskih udruga Dugo Selo: Rezultati impresivni, prihodi nedostatni, a sponzori suzdržani

Redovnom izvještajnom skupštinom ZŠU Dugo Selo, održanom 1. 1ipnja 2018. godine, kojoj je nazočilo 17 od 24 člana, predsjedao je Branko Deronja.
Razmatrajući program športa iz prethodne godine članovi su raspravljali o financijskom izvješću i o radu tijekom 2017. godine. Više sudionika u raspravi osvrnulo se na kriterije za raspodjelu sredstava športskim udrugama unutar Zajednice. Čuli su se i prijedlozi za izmjenu kriterija koje neki drže zastarjelima te predlažu formiranje stručne komisije za izradu kvalitetnog prijedloga. Proračunska sredstva namijenjena športu i dalje su nedostatna, tako su svima bitni sponzori koji nedovoljno prepoznaju sportske dosege, rečeno je između ostaloga. Ipak nekima uspijeva pribaviti novac i pored dotacije, kao što je primjerice NK Dugo Selo od sponzora prihodovao 150.000 kuna. Ali ni to ne pokriva potrebe, tako su športske udruge prisiljene i na racionalizaciju u nekim putovanjima na utakmice i natjecanja.
Tijekom prošle godine Zajednica je raspolagala s ukupno 2,046.002 kuna od čega dotacija Grada iznosi 2,035.000 kuna, a 11.000 kuna pristiglo je iz Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Sredstva su raspodijeljena na 17 športskih udruga u kojima je 57 momčadi i ekipa s ukupno 742 licencirana natjecatelja (od toga 560 pomladak) . Stručni rad vodi 40 trenera. Među natjecateljima je 10 reprezentativaca. Dugoselski športaši lani su osvojili 363 medalje, od čega 99 zlatnih te još 95 odličja.
Rezultati u 2017. godini ocijenjeni su impresivnima . Istaknuti su mlađi kadeti MRK Dugo Selo koji su obranili naslov prvaka Hrvatske, rukometašice seniorke koje su bile 3. u Kupu Hrvatske, dok STŠK ima prvaka Hrvatske u seniorskoj U-21 konkurenciji, 3. mjesto u igri parova na Prvenstvu Hrvatske, 2. Mjesto u seniorskom TOP 8 natjecanju. Značajno je i 3. Mjesto Taekwondo kluba u pojedinačnom natjecanju na Prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore. Dugo Selo, kao grad športa, ponosan je na svoje športaše, posebice na 10 reprezentativaca iz dugoselskih redova – u ženskom rukometu i stolnom tenisu, navedeno je između ostalih dosega.
Gostujući na Skupštini dugoselski gradonačelnik Nenad Panian očitovao je zadovoljstvo športskim rezultatima . Financijska su sredstva nedostatna, ocijenio je i on, dodavši kako nedostaje sponzora, za koje se nada da će ih biti više ako se udruge pokažu dobrim radom. Gradonačelnik Panian najavio je uređenje atletskog stadiona u Puhovu, renoviranje svlačionica u prostorijama NK Ostrna te prekrivanje igrališta NK Dugo Selo umjetnom travom.
Izvješće o poslovanju za 2017. godinu prihvaćeno je većinom glasova kao i financijski plan te program športa ZŠU Grada Dugog Selo za 2018. godinu.Skip to content