Članovi Vatrogasne zajednice grada Dugog Sela obilježili Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca

Povodom vatrogasnog blagdana i Dana hrvatskih vatrogasaca – Svetog Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela organizirala je  u subotu, 6. svibnja, taktično – pokaznu vježbu INA 2017 na benzinskoj postaji u Božjakovini sa ciljem upoznavanja građana s uvježbanošću, kao i s mogućnostima vatrogasne tehnike dugoselskih vatrogasaca prilikom gašenja požara i spašavanja u kriznim situacijama. Članovi vatrogasnih društava s područja grada Dugog Sela pokazali su svu opremljenost, sinkroniziranost i organiziranost u zadanoj situaciji. Scenarij vježbe pretpostavlja prometnu nesreću izvrtanja vozila kod benzinske postaje sa zapaljenjem koje ugrožava sigurnost same benzinske. U vježbi je sudjelovalo svih šest vatrogasnih društava – DVD Dugo Selo, Andrilovec, Ostrna, Leprovica, Donje Dvorišće i Prozorje. Ukupno 31 vatrogasac i osam vatrogasnih vozila pod zapovjedništvom novoizabranog zapovjednika VZG Dugo Selo Željka Remenara demonstrirali su svu koordiniranost i kvalitetu djelovanja dugoselskih vatrogasaca, a u u suradnji s Policijskom postajom Dugo Selo i Hitnom službom dugoselskog Doma zdravlja.

Sutradan, članovi VZG Dugo Selo, tradicionalno su, uz obilježavanje blagdana Svetog Florijana, organizirali svečani mimohod do Župne crkve svetog Martina gdje je održana sveta misa koju je predvodio dugoselski župnik Slavko Kresonja. Čestitajući im njihov dan župnik Kresonja pohvalio je njihov humanu i požrtvovnu misiju, dobrovoljno štiteći imovinu i ljudske živote u svim situacijama ugroze.

Svečani mimohod započeo je u jutarnjim satima i bio predvođen Limenom glazbom KUD-a Preporod, a nakon povratka sa svete mise, pred Vatrogasnim domom Dugo Selo organiziran je svečani ešalon vatrogasnih postrojbi kojima je zapovijedao zapovjednik VZG Željka Remenara, a prigodnim govorom obratio im se predsjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak, kao i zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević. Po završetku svečanosti priređen je ručak za sve prisutne u Vatrogasnom domu.Skip to content