Crveni križ Dugo Selo obilježio Međunarodni dan mladih

Povodom Međunarodnog dana mladih Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo održalo je 12. kolovoza zanimljive akcije. Grupa mladih nacrtala je „školice“.  Jedna se nalazi ispred Gradske udruge umirovljenika, a druga u Perivoju grofa Draškovića. Stoga, prolazite li onuda nemojte preskočiti odigrati popularnu igru. To je ujedno i jedan od zadataka koje su pripremili za sve one koji se osjećaju mladima.

A ovo su ostali zadaci: Ispunite u ovom danu i svim idućima što više zadataka napisanih pored školice; pročitajte sve lijepe citate obješene na drveću pored školice; nastojite ostati mladi u duši i srcu.

“Našu školicu će isprati kiša, a natpise ćemo za koji dan ukloniti, ali do tada se nadamo da će što više ljudi poskočiti i na kratko opet biti mladi i djeca, a da će im lijepi citati ostati u mislima i srcu. ?#danmladih“, poručuju iz Crvenog križa.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku udio mladih u dobi od 15 do 29 godina u sveukupnoj populaciji Hrvatske je 17,3 posto. Odluka o obilježavanju Međunarodnog dana mladih donesena je u prošlom stoljeću ali ne tako davne 1999. godine.  Dana 17. prosinca Generalna skupština Ujedinjenih naroda u svojoj rezoluciji je prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da će 12. kolovoza biti proglašen Međunarodnim danom mladih. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom. Ovogodišnja tema je Migracije mladih: Kretanje naprijedSkip to content