Proslavljen Dan Andrilovca

U nedjelju uoči blagdana Velike gospe Andrilovčani  tradicionalno slave Dan svoga mjesta. Ovogodišnja proslava, u organizaciji DVD Andrilovec, održana je 12.  kolovoza uz brojne mještane i goste. Na mjesnom trgu ispred tamošnjeg raspela, Sv. misu služio je župnik  Župe uzvišenja Svetog Križa Dugo Selo vlč. Josip Kuzel, koji je naglasio 20. obljetnicu od postavljanja raspela u središtu sela, te je svima prenio pozdrave od ondašnjega župnika Vlade Bogdana.  Župnik Kuzel u molitvi je spomenuo preminuloga vatrogasca Tomislava Galovca, kojemu je posvećeno vatrogasno natjecanje. DVD Andrilovec dodijelilo je župniku Kuzelu zahvalnicu, koju mu je Ivica Klarić uručio nakon mise.  Svetkovini su se pridružili predstavnici Grada Dugog Sela – predsjednik Gradskoga vijeća Darjan Budimir, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dugog Sela Nikola Rnjak, predstavnici vatrogasnih društava i drugi suradnici.

 

Memorijal Tomislav Galovec – rezultati natjecanja

Dvanaesto  po redu memorijalno natjecanje posvećeno stradalom vatrogascu Tomislavu Galovcu, održano je prigodom Dana Andrilovca.

U prvom dijelu sudjelovalo je čak 17 dječjih ekipa. Bilo je 6  ženskih dječjih ekipa od kojih je pobijedila ekipa DVD-a Sop – Hrušćica, druga je ekipa iz Dubrovčaka Lijevog, a treće je mjesto osvojila ekipa DVD-a Ostrna.

Od 11 muških dječjih ekipa najuspješnija je bila iz  DVD-a Dubrovčak Lijevi, drugi su iz DVD-a Ježevo, a treći iz DVD-a Ostrna.

U kategoriji ŽENA  A natjecala se DVD Ribnica kao jedina ekipa. Brojnije su bile  MUŠKE A ekipe od kojih su najuspješniji vatrogasci DVD-a Novi Marof, slijedi ih ekipa DVD-a  Otok, a treći su članovi DVD-a Paukovec. Natjecale su se dvije muške B ekipe. DVD Trebovec bio je bolji od DVD-a Donji Šarampov.

U brzinskim vježbama od  sa šest ekipa, najuspješniji su bili članovi DVD-a  Hrebinec, drugi su iz DVD-a Lupoglav a treće su mjesto osvojili vatrogasci iz Donje Grede .Skip to content