Dan s djelima Nine Pjevac

Nakon dugog niza izložbi s radovima Nine Pjevac, u Dugom Selu je 6. prosinca održana  jednodnevna izložba odabranih izložaka. Brojni posjetitelji tijekom tog dana mogli su razgledati Ninine slike na svili, oslikane svilene marame, šalove i druge odjevne predmete. Pored svile izloženo je nekoliko serija unikatnog nakita od različitog materijala. Izlošci su uglavnom posuđeni iz privatnih zbirki a većim su dijelom u vlasništvu uže obitelji koja ih je željela pokazati prijateljima i štovateljima Ninina djela, u okolnostima koje je život odredio.

Tog je dana pogledom bilo moguće obuhvatiti različitosti ostvarenog opusa naše umjetnice. Njezina umjetnička  ostavština ostaje u vječnosti put koje je autorica otišla.

U smiraju tog dana okupljeni su razmijenili riječi o bogatom opusu svestrane umjetnice. Uz obitelj, događaj su organizirali Gradska knjižnica, Pučko otvoreno učilište i Glazbena škola Dugo Selo. Tako je nakon uvodne riječi Aleksandra Antolovića uslijedio prikaz Ninina doprinosa umjetnosti i kulturi u Dugom Selu te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, koji je izložila  Nadica Kozić. Ninina prijateljica Andrea Dragojević govorila je o svili kao materijalu kojeg je Nina „pokorila“ svojim zamislima i ostvarenjima. Prigodnim riječima skupu se obratio i gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić.

Svečanom ugođaju izložbene večeri pridonijela je lijepa glazba. Violinist Vedran Kojić i pijanistica Marta Šimunović, oboje profesori u dugoselskoj Glazbenoj školi, izveli su djela J.S. Bacha i J.W. Masseneta. Tena Rak, članica šire obitelji umjetnice,  po svom je odabiru ispjevala skladbu uz gitaru.Skip to content