Dani sporta i Pogled u plavo u Dugom Selu

U sklopu programa „Dugoselske jeseni“, povodom dana sporta Promocija ronjenja i Sportski centar Dugo Selo organiziraju održavanje ronilačke manifestacije Pogled u plavo u Dugom Selu 9. i 10. rujna 2017. godine u Ulici Đure Dubenika pored Gradske sportske dvorane, a u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom Grada Dugo Selo.

Projekt Pogled u plavo na svoj prepoznatljiv i atraktivan način ovom manifestacijom nastavlja svoj rad na promociji ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i općenito na promociji Hrvatske kroz ronjenje s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Početak manifestacije 9. rujna 2017. godine u 10:00 otvaranjem gradonačelnika Grada Dugog Sela, Nenada Paniana.

Svi posjetitelji manifestacije imat će rijetku priliku po prvi put besplatno zaroniti 9. rujna 2017. god. u periodu od 10:00 h do 24:00 h dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 10. rujna 2017. god. od 10:00 h do 18:00 h.

Pogled u plavo je prvi i jedini promotivni projekt koji na inovativan i neobičan način spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu ljepota hrvatskog podmorja.

U montažnom 10-metarskom bazenu svi posjetitelji imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uživati u svim čarima i ljepotama koje ronjenje pruža.

Za sigurnost ronioca početnika brinut će se instruktori ronilačkog kluba AdriatiCro i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ljepote podvodnog svijeta i hrvatskog podmorja dočarat će podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Osim besplatnih probnih ronjenja članice Zajednice športskih udruga Grada Dugog Sela predstavit će i ostale zanimljive sportske aktivnosti, a s ciljem podizanja svijesti građana, a posebno djece i mladih o bavljenju sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr službene stranice projekta te medijskih pokrovitelja NARODNOG RADIJA http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina i web stranicama www.scubalife.hr.

POGLED U PLAVO

Kontakt osoba:
Andreja Vedrina, dipl.oec.
Voditeljica marketinga projekta
Mob: 098/859-413
Mail: marketing@pogleduplavo.hr

 Skip to content