Prvi dan u prvom razredu za 200 učenika dugoselskih osnovnih škola

Nova školska godina započela je danas, a s njom je više od dvjesto prvašića zasjelo po prvi puta u školske klupe. U nastavku pročitajte kako je protekao prvi školski dan najmanjih u obje dugoselske škole.

Osnovna škola Ivan Benković

Veliko uzbuđenje osjećalo se u zraku dok su najmlađi prvi put ulazili u Školu u kojoj će provesti narednih osam godina. Uzbuđeni i ponosni bili su i roditelji, a učiteljice, držeći popise učenika po odjeljenjima, profesionalno su bile smirujuće ljubazne. Ravnatelj Škole Branko Goleš prvi je uputio riječi dobrodošlice, kako djeci koja su upravo postala učenici, tako i roditeljima koji su ih dopratili. Te su riječi isticale prijateljstvo između škole , svih djelatnika i učenika. Ravnatelj je naglasio potrebu suradnje škole i roditelja u zajedničkom procesu obrazovanja i odgoja. Na samom početku, zamijetio je i pohvalio disciplinu tek pristiglih učenika koji su ga pristojno i u tišini poslušali. Nekoliko riječi posvećeno je uvjetima rada i opremi u Školi, a o pojedinostima, poput dolazaka i parkiranja, komunicirat će u nastavku.

Gradonačelnik Nenad Panian i zamjenica Jasminka Kokot Bambić također su nazočili prvom dolasku učenika u Školu. Uz riječi dobrodošlice i dobre želje za predstojeće obrazovanje gradonačelnik je naglasio značaj tog procesa koji im predstoji u lijepoj i opremljenoj obrazovnoj ustanovi. Novim učenicima predstavio je posebno izdanje „Hrvatska za djecu“.

Ljepote naše zemlje i sva skrb za najmlađe važno je istaći, pogotovo u ovim vremenima kada se mladi i cijele obitelji iseljavaju iz Hrvatske – napomenuo je između ostalog gradonačelnik Panian.

Učenici koji ove godine kreću u drugi razred zacijelo se još sjećaju svojih početaka od prošle godine. Oni su polaznicima nove generacije priredili svečani i veseli program dobrodošlice.

Stotinjak učenika raspoređeno je u četiri odjeljenja, kamo su se nakon svečanosti, učenici uputili sa svojim učiteljicama.

NK

Osnovna škola Josipa Zorića

Svečani prijem za prvašiće održan je u „staroj“ školi, OŠ Josipa Zorića. Od danas školskim kolegama postalo je 119 djece raspoređeno u pet razrednih odjeljenja. Dobrodošlicu im je zaželjela ravnateljica Mara Mamuza. Tradicionalno, pripremljen je bogat glazbeno-scenski program u izvedbi učenika koji sada, kao petaši, prepuštaju svoje razrede i učiteljice novoj generaciji. Najmlađe Zorićevce pozdravio je gradonačelnik Nenad Panian, prijemu je nazočila i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić. Panian je podsjetio kako je Grad uspio osigurati sredstva za školske udžbenike. Zaželjevši uspjeh u školovanju, osvrnuo se na najavljenu kurikularnu reformu od koje se očekuje da djeca, osim kvalitetnog obrazovanja, nauče i kako živjeti. Prisjetio se svojih školskih dana baš u ovoj školi, a pročitao je i ulomak iz knjige „Hrvatska za djecu“. Primjerak poučnog a zabavnog štiva djeca su dobila na dar. Nakon nastupa, đaci prvaci krenuli su sa svojim učiteljicama u razrede gdje su dobili rasporede za svoj prvi tjedan u školskim klupama.Skip to content