Oko 400 prvašića s dugoselskog područja u školskim klupama od ponedjeljka

Nova školska godina je pred vratima, a s njom će školske klupe u popuniti gotovo 400 prvašića.

Upisano 200 malih Dugoselaca u dvije škole – ukupno 9 razreda

Broj prvašića u Dugom Selu nešto je manji od prošlogodišnje brojke, ali i dalje se radi o više od 200 djece koja će započeti svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Tako je u Osnovnu školu Josipa Zorića upisano 118 prvašića u 5 razrednih odjeljenja. Svečani prijem učenika 1. razreda održat će se u 11:00 sati. Osnovna škola Ivan Benković dočekat će svoje učenike 1. razreda u 10:00 sati. Nova škola broji 102 upisa prvašića, odnosno 4 razreda.

U rugvičku školu upisana su 84 učenika 1. razreda . Prijem učenika 4 razreda prvašića u Osnovnoj školi Rugvica održat će se u 10:45. Školski autobusi polaze u 10:15. Za učenike od 1. do 4. razreda organizirana je besplatna predstava Joze Boze na školskom igralištu s početkom u 12.30 sati.

Osnovna škola Stjepan Radić Božjakovina ove godine broji 93 učenika 1. razreda. Od ukupnog broja novih prvašića, 3 razreda pohađat će nastavu u matičnoj školi, dok će 1 razred biti smješten u Područnoj školi Lupoglav. Učenike 1. razreda dočekat će njihovi učitelji te ih povesti u učionice. Za prvašiće će biti organizirana priredba dobrodošlice u školskoj blagovaonici.

Ovim putem upozoravamo sve vozače da od ponedjeljka voze pažljivije, poštuju prometne znakove te više pozornosti obrate na najmanje sudionike prometa.


Denis RemenarSkip to content