„DJECA – DJECI“ velika humanitarna akcija za potresom pogođene dječje vrtiće krenula iz Dugog Sela

Dječji vrtić Dugo Selo inicijator je i organizator velike humanitarne pomoći „DJECA – DJECI“ u kojoj sudjeluje čak 15 vrtića s područja Zagrebačke županije, ali i šire, s ciljem pružanja donacija i pomoći djeci i obiteljima s potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

Uz dugoselski gradski vrtić akciji su se pridružili svi vrtići s područja grada Dugog Sela – Didi, Buba Biba i Vrapćić, te ostali: Ivanić Grad, Proljeće iz Kloštra Ivanića, Križ, Vrbovec, Dubrava, Ciciban iz Velike Gorice, Proljeće iz Svetog Ivana Zeline, Križevci, Čarobna šuma iz Križevaca, Pčelica iz Čazme te vrtić Ludina. U prikupljanju vrijedne pomoći sudjelovali su roditelji i djeca, kao i zaposlenici svih vrtića prikupivši brojne pakete hrane, dječje hrane, higijenskih proizvoda, pelena, krevetića i madraca, igračaka i slikovnica te ostalih nužnih potrepština.

Sva pomoć danas je organizirano distribuirana na pogođena područja, a iz dugoselskog vrtića prijepodne krenula su dva kombija i caddy, do vrha puna raznih paketa. Kako doznajemo od predsjednika Upravnog vijeća DV Dugo Selo Krešimir Cvijanović pomoć se dostavlja u Sisak, Sunju, Hrvatsku Dubicu, Hrvatsku Kostajnicu te u Dvor na Uni, uz druga mjesta na koju su usmjerene druge ekipe s kombijima.

Primopredaji donacija uz predstavnike vrtića s područja grada Dugog Sela, naozočili su i predstavnici Grada gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić. Istaknuto je kako je ova akcija tek početak sljedećih s obzirom da ovom području u budućem razdoblju je potrebna kontinuirana pomoć.Skip to content