Glazbena škola Dugo Selo, Osnovna glazbena škola pri OŠ Marija Bistrica i udruga “Svesvir” potpisale Povelju o suradnji

Velike vijesti stižu iz Glazbene škole Dugo Selo. Danas je potpisana Povelja o suradnji između Glazbene škole Dugo Selo, Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i udruge “Svesvir”. Kao najvažnija točka suradnje ističe se zajednička suradnja i organizacija na projektu “Bistrički zvukolik” – međunarodnom mješovitom natjecanju glazbenika solista i komornih sastava.

Radi se o jednom od najvećih glazbenih natjecanja u Republici Hrvatskoj. Ovogodišnje 8. izdanje festivala održat će se od 10. do 13. svibnja, pri čemu će se prvi dio natjecanja organizirati u Mariji Bistrici, a drugi dio u Glazbenoj školi Dugo Selo.

Isto tako moramo spomenuti izvrsne rezultate učenika Glazbene škole koji su na Međunarodnom natjecanju u Italiji osvojili tri nagrade, u kategoriji pjevanje. Antonela Papak osvojila je 2. nagradu dok su Josip Rudelić i Antonija Petrić osvojili 3. nagradu. Mentorica pjevanja svih učenika je prof. Petra Golik.

Profesor Tomislav Galić dobio je priznanje Glazbene škole za pedagoški i humanitarni rad. Istaknuo se radom u području pogođenom potresima, a ujedno je i profesor tambure u Glazbenoj školi čiji učenici postižu zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.Skip to content