Djeca u Dugom Selu prvi put dobivaju besplatne udžbenike

GRAD DUGO SELO

Ured gradonačelnika

Gradonačelnik Nenad Panian

 

 PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Djeca u Dugom Selu prvi put dobivaju besplatne udžbenike

U prvih mjesec dana mandata novi gradonačelnik Nenad Panian uspio osigurati milijun kuna za učenike i roditelje.

Dugo Selo, 6. srpnja 2017. – Iako nije prošlo ni mjesec dana od službenog preuzimanja dužnosti, novi je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian zajedno sa svojim zamjenicima i stručnim službama pripremio rebalans proračuna koji će predati na usvajanje Gradskom vijeću na sjednici koja je zakazana za 18. srpnja. Najvažnija je stavka u sklopu rebalansa uvođenje besplatnih udžbenika za osnovnoškolce za koje će Grad Dugo selo izdvojiti oko milijun kuna.

Ovo je prvi put u povijesti našeg grada da ćemo omogućiti besplatne udžbenike našim učenicima i njihovim roditeljima i jako sam ponosan što je to jedna od mojih aktivnosti koje radim već na početku mandata. Nije bilo lako pronaći milijun kuna za udžbenike, ali nadoknadit ćemo to kroz bolje upravljanje proračunom i uštedama. Među mjerama su koje će to kompenzirati i uštede kroz smanjenje naknada koje sam uveo odmah po dolasku na vlast i činjenica da sam odlučio dužnost gradonačelnika obavljati volonterski“ – izjavio je gradonačelnik Nenad Panian, naglasivši kako unaprijed zahvaljuje vijećnicima svih stranaka Gradskog vijeća na podršci te da mu je drago što je HDZ, koji u suradnji sa Strankom rada i solidarnosti i Mostom ima većinu u Gradskom vijeću, već prije nekoliki dana javno obznanio svoj stav da djeca trebaju dobiti besplatne udžbenike.

Uz besplatne udžbenike, u rebalansu proračuna naći će se i drugi prijedlozi s ciljem razvoja Dugog Sela, poput primjerice asfaltiranja Prozorske ulice. Radi se o inicijativi članova Mjesnog odbora Prozorje, koji su upravo asfaltiranje istaknuli kao prioritet, uz izgradnju dječjeg igrališta pored Vatrogasnog doma. Uz to, kroz rebalans proračuna raspodijelit će se sredstva s ciljem svrhovitije pomoći udrugama i programima u sportu, kulturi, socijalnoj skrbi i drugim područjima.

„Ništa ne ide preko noći, ali uvjeren sam da ću kroz brojne promjene i aktivnosti u sljedeće četiri godine uspjeti Dugo Selo pozicionirati u sam vrh najuspješnijih gradova županije i stvoriti odlične uvjete za život po mjeri svakog našeg stanovnika“ – komentirao je gradonačelnik Panian, koji svakodnevno sa svojim kolegama puno vremena provodi i na terenu. Redovito se obilaze gradilišta na području grada, poput nadvožnjaka kod Andrilovca, Bunarske ulice te nogostupa i biciklističke staze u Ulici Hrvatskog preporoda i Ulici grada Vukovara. Gradonačelnik je prilikom obilaska komentirao kako se intenzitet obavljanja radova treba pojačati, kao i angažman stručnih službi na otklanjanju uočenih nepravilnosti, s ciljem da se ovi projekti što prije završe na zadovoljstvo građana.

Organizirano je i nekoliko sastanaka s ravnateljicama gradskog i privatnih dječjih vrtića na području grada, koji su rezultirali djelomičnim rješavanjem problema smještaja djece u predškolske ustanove, a i dalje se traže najbolja rješenja da se sva djeca smjeste u dječje vrtiće. Treba napomenuti kako se u dječjem vrtiću trenutno radi i na izgradnji kuhinje.

Osim o najmlađima, posebna se briga vodi i o stanovnicima starije životne dobi. Inicijativa je gradonačelnika Paniana, u čemu je već angažirao suradnike, proračunske korisnike i udruge, da se pripremi projekt namijenjen generaciji 54+ koji bi se financirao kroz fondove Europske unije te bi se tako provodio kao gradski projekt financiran europskim novcima.

 

Za više informacija slobodno se obratite na:

JASMINKA KOKOT BAMBIĆ,

Zamjenica gradonačelnika grada Dugog Sela

Kontakt broj; 098 465 890

Mail adresa; jasminka.kokotbambic@dugoselo.hrSkip to content