Dječji folklorni ansambl KUD-a “Preporod” u srpnju gostuje na XXII.izdanju festivala Guargi u Francuskoj

Dječji folklorni ansambl i Tamburaški orkestar KUD-a Preporod nastupit će na XXII.Međunarodnom folklornom festivalu djece “Guargi” u francuskom gradu Espelette u periodu od 17.-24.srpnja 2018. Osim naše sekcije, na festivalu će gostovati i predstavnici drugih zemalja iz svih krajeva svijeta, poput Belgije, Poljske, Kolumbije, Bjelorusije, Šri Lanke i drugih.
KUD Preporod jedno je od najstarijih društava na području Republike Hrvatske, osnovano je 1907.godine i unutar njega djeluje 6 dječjih folklornih sekcija
Program Dječjeg folklornog ansambla baziran je na razvijanju dječje kreativnosti i prenošenju kulturnog nasljeđa na mlađe generacije. Ova sekcija predstavljala je grad Dugo Selo i okolicu na dječjim županijskim folklornim susretima 2016.i 2017.,a 2018.godine izabrani su za predstavnike Zagrebačke županije na državnim susretima u Slavonskom Brodu. Svojim trudom, zalaganjem i postignućima zavrijedili su privilegiju predstavljati Republiku Hrvatsku na ovom prestižnom dječjem festivalu.
Preporodaši putuju 15.srpnja – želimo im sretan put i uvjereni smo da će dostojno braniti boje našega grada i zemlje u Francuskoj, kao što je to činio i Folklorni ansambl na brojnim manifestacijama proteklih godina.
Kristina Perković
Promo video autorice Maje Mlinarek kojim će se Preporodaši predstaviti u Francuskoj
https://www.youtube.com/watch?v=IiAOwYrPHr8&feature=youtu.beSkip to content