Tamburaški orkestar i zbor Glazbene škole danas kreću u Grčku na Svjetsko folklorno prvenstvo

Tamburaški orkestar i zbor Glazbene škole Dugo Selo danas u 23:55 kreću za Grčku gdje će predstavljati Dugo Selo i Hrvatsku na Svjetskom folklornom natjecanju. U Solunu će se predstaviti bogatim repertoarom, a nastupit će u tri kategorije: u kategoriji orkestara, vokalno instrumentalnih sastava te u kategoriji solista. Natjecanje traje do 3. srpnja.
Podsjećamo kako su 2013. godine učenici Glazbne škole ,,Dugo Selo“ nastupili su na Europskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj i osvojili 1. mjesto i naslov Europskog prvaka (European Champion of the European Championship of Folkore 2013) te zlatnu medalju za orkestar, dok su 2014., 2015. i 2017. godine osvojili 1. mjesto na Svjetskom folklornom prvenstvu. Luka Ivezić osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju iz tambure, dok su Luka i Ivezić i Jan Orešić osvojili 1. nagradu na državnom natjecanju iz komorne glazbe. Jan Gorišek osvajač je naslova svjetskog prvaka, u solo kategoriji, na Svjetskom folklornom prvenstvu.
A da imaju što pokazati i na ovom natjecanju, čulo se već na nedavno održanom pripremnom koncertu na kojem su oduševili vrhunski izvedenim nekim od najzahtjevnijih skladbi priređenih za tambure, između ostalog ,,Bumbarov let“, ,,Zlatna tamburica“, ,,Romansa i Čardaš“, ali i brojnim pjesmama s novoga CD-a orkestra ,,Uspomene“.
Polazak je s parkirališta Glazbene škole, dođite i pozdravite ih.Skip to content