Dom hrvatskih branitelja Dugo Selo: Grad i braniteljske udruge potpisali ugovor o korištenju prostora

Predstavnici dugoselskih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskih rata te Grada Dugog Sela potpisali su danas ugovor o korištenju prostora na Arkusovom trgu. Dugo očekivani Dom hrvatskih branitelja, koji je svečano otvoren na prošlogodišnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, koriste Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata, Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, „Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991“ te Zajednica Udruga „Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991.“ Zagrebačka županija.

Zadovoljstvo potpisivanjem izrazili su gradonačelnik Nenad Panian te njegov zamjenik Nikola Tominac. „Došao je i taj dan, za mene posebno veseo, da se izvrši predaja prostora u ruke onima koji su ga zaslužili. Taj zajednički prostor nije bez veze zajednički. Očekujemo od svih udruga da zajednički djeluju u cilju zaštite, promocije i jedne sjete, ali i ponosa za sve naše branitelje. One koji su dali svoje živote, bili ranjeni te preživjelih koji imaju životnih problema proisteklih iz tih ratnih djelovanja. Svi smo im mi dužni pomoći, dati dodatnu snagu, da budućim generacijama prenosimo iskustva, pozitivne strane i znanja da to nije bilo uzaludno“, izjavio je Panian najavivši i gradnju spomenika braniteljima kakav zaslužuju i na adekvatnoj lokaciji.

Kako se čulo, udruge su oslobođene plaćanja za režije, a ta će sredstva sada moći preusmjeriti u svoje projekte. „Konačno smo izašli iz podstanarstva, sada se možemo posvetiti projektima. U ovom prostoru planiramo proširenje, potreban je još dnevni boravak za okupljanje i druženje članova“, kazao je predsjednik HVIDR-e Željko Galović zahvalivši Gradu na suradnji i pomoći. Daljnjoj dobroj suradnji s Gradom i relevantnim institucijama i što se tiče financijskih sredstva i organizacijske pomoći prvenstveno na projektima usmjerenim na dobrobit članova udruga, nada se i predsjednik dugoselskih „Hrvatskih vitezova“ Damir Mesić. S time se složio Nenad Geri, predsjednik županijske Zajednice. Projekt za objekt u kojem bi djelovale braniteljske udruge pokrenut je 2008. godine. „Dugi niz godina je prošao zbog inertnosti određenih struktura, a tome je danas došao kraj. Ovaj prostor zadovoljava elementarne potrebe za rad udruga. Jedan od projekta je da se na području Zagrebačke županije krene s izgradnjom smještaja za starije i nemoćne branitelje, a koji žive sami. Radi se o populaciji od 60 i više godina“, naveo je Mesić o inicijativi.

foto Dugoselska kronikaSkip to content