Globalna vidljivost Grada Dugog Sela: U travnju dio 6. etape velike biciklističke utrke Tour of Croatia

Dugo Selo ucrtat će se na kartu ovogodišnjeg Tour of Croatia, poznate biciklističke utrke koja će se održati od 17. do 22. travnja. Utrci je Svjetska biciklistička organizacija (UCI) dodijelila kategoriju 2. hors catégorie za 2018. godinu, a iznad ove kategorije jedino su još elitni Tour de France, Giro’d Italia i Vuelta a España. Utrku redovito prati velika medijska promocija, a priliku da se predstavi na svjetskoj razini imat će i Dugo Selo kao destinacija na 6. etapi ujedno i završnoj 22. travnja, čulo se na današnjem sastanku predstavnika Grada predvođenih gradonačelnikom Nenadom Panianom i direktora Toura of Croatia Vladimira Miholjevića, predstavnika Media Vala Marija Dukarića te predsjednika BK Dugo Selo Mateja Žgalina.

Više o ulozi gradova, beneficijama koje ovaj događaj donosi te o 6.etapi na čijoj je ruti Dugo Selo pojasnio je direktor utrke Miholjević. „Tour of Croatia koristimo kao promotivni alat za destinacije cijele RH. Ove godine u suradnji sa Zagrebačkom županijom, odlučili smo da ova etapa, koja starta u Samoboru, obuhvati Svetu Nedelju, Veliku Goricu, Dugo Selo, Vrbovec, Sv.Ivan Zelinu i završi u Zagrebu. Smatramo da ovaj kraj pruža niz mogućnosti za razvoj cikloturizma i samih JLS-ova. Etapa će natjecateljski biti interesantna, pružit će jedan izvrstan zaključak jer se radi o završnoj etapi. Cijela RH te globalna biciklistička publika tjedan dana će živjeti Tour of Croatia pa će i sama pažnja biti veća“, pojasnio je Miholjević, inače bivši profesionalni biciklist i sudionik svih važnih natjecanja.
Utrka raste iz godinu u godinu, bit će 20 do 22 ekipe. Prijenos ide u suradnji s organizatorom i vlasnikom Tour de France agencijom Amaury Sport Organisation, distribuirat će se u 180 zemalja na svih 6 kontinenata. Ove godine producirat će i 10 sati prijenosa u živo, a osim toga, međunarodnom razmjenom slat će i sažetke od 24, 32 i 52 minute svaki dan. Medijska zastupljenost će premašiti 790 milijuna kućanstava, dodao je direktor Tour of Croatia Miholjević.
Izravan prijenos ide preko Eurosporta, događanje prati i HRT. Također, postoji mogućnost uključivanja lokalne zajednice. Primjerice, s kulturnim sadržajima, organizacijom radionica, sportskim natjecanjima, predstavljanjem drugih manifestacija (poput Sajma cvijeća) i sl., a sve za što bolje predstavljanje. Troškovi Grada po ugovoru iznose 30.000 kuna plus PDV. Veliku priliku za promociju i globalnu vidljivost ima Dugo Selo, snimke može koristiti i kasnije za svoje potrebe. S obzirom na iskustva drugih gradova, uključivanje u Tour of Croatia zamašnjak je za razvoj cikloturizma i turizma općenito. “Imamo izuzetnu čast i priliku ugostiti legendu hrvatskog biciklizma, direktora Tour of Croatia koja je značajna biciklistička utrka u svijetu. Ovo je projekt koji će opet dići Dugo Selo na višu razinu, predstaviti ga u svijetu, privući ljude u naš kraj i pokazati im da su zavrijedili biti naši gosti i naši stanovnici“, kazao je gradonačelnik Panian. U travnju stoga Dugoselce i njihove goste očekuje prestižni sportsko-društveni spektakl sa svjetskim biciklističkim mega-zvijezdama, ove godine titulu lanjskog pobjednika brani Vincenzo Nibali. Više o utrci možete doznati na https://www.tourofcroatia.com/Skip to content