Drugi po redu Dan karijera u Srednjoj školi Dugo Selo

U organizaciji Srednje škole Dugo Selo tijekom današnjeg dana održava se 2. po redu Dan karijera namijenjen za maturante i učenike završnih razreda, a sa ciljem informiranja srednjoškolaca s potrebama tržišta rada, kao i s mogućnostima daljnjeg visokoškolskog obrazovanja.

Tako se i ove godine u predvorju dugoselske Srednje škole predstavlja 14 visokoškolskih obrazovnih ustanova, državnih institucija, kao i pojedinih privatnih tvrtki s područja grada Dugog Sela i okolice.

Darinka Svetec – dan karijera smo organizirali protekle godine kao jednu od aktivnosti europskog programa Erasmus+, a pod nazivom CoCo+ koji traje tri godine. Spomenuti projekt napravljen je s partnerima iz inozemstva radi unapređenja strukovnog obrazovanja. „Neusklađenost obrazovnog programa za strukovna zanimanja s potrebama tržišta, što posljedično dovodi do težeg zapošljavanja, izazov je s kojim se podjednako susreću u Norveškoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Portugalu, kao i u Hrvatskoj“, istaknula je ravnateljica Srednje škole Dugo Selo. Poduzeti su određeni koraci u osuvremenjivanju strukovnog obrazovanja, donesena je strategija razvoja strukovnog obrazovanja, novi kurikulumi – no međutim, mi moramo biti korak ispred i omogućiti našim učenicima stjecanje potrebnih kompetencija kako bi bili spremni za tržište rada“, zaključila je Svetec.

Kako doznajemo, od ravnateljice, najveći interes među dugoselskim srednjoškolcima, i dalje imaju Ekonomski i Pravni fakultet, bez obzira što se oni danas ne predstavljaju, no isto tako među prethodnim generacijama nekoliko dugoselskih studenata je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Fakultetu organizacije i informatike (čiji predstavnici su naknadno pristigli na prezentaciju), Šumarskom i Fakultetu prometnih znanosti. „Nastojimo naše učenike zainteresirati za STEM područje, tehničke fakultete“, ističe Svetec, podsjetivši na činjenicu kako je dugoselska srednja škola od ove godine dio Regionalnog centra kompetentnosti sa svojim Centrom izvrnosti za robotiku“.

 

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG

 Skip to content