Search
Close this search box.

Društvo invalida svečano obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Tradicionalno, uz obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, Društvo invalida Dugo Selo organizira prigodno okupljanje svojih članova sa gostima, a tako i ove godine. Proteklog petka, 2. prosinca, u konobi Romantika, okupilo se članstvo zajedno s predsjedništvom Društva invalida Dugo Selo, kao i njihovi gosti – predstavnici Udruge umirovljenika Vrbovec, te gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek i predsjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica Đurđa Artić, uz ravnateljice Centra za socijalnu skrb Dugo Selo Nadu Petković i Crvenog križa Dugo Selo Gordanu Kocaj. Tom prilikom skup je pozdravio predsjednik dugoselskog Društva invalida Stjepan Jambrečec, dok je tajnik Ivan Grgošić podnio sažeto izvješće.

„Društvo okuplja članove s područja grada, ali i susjednih dviju općina – Brckovljani i Rugvica, te trenutno broji 603 člana, s tendencijom rasta, s obzirom da cjelokupno naše područje registrira oko 2.000 osoba s invaliditetom“, istaknuo je Grgošić, dodajući kako se povećava broj članova oboljelih od multiple skleroze, za koje su „u prostoru Udruge organizirali terapije po Selceru tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci, te seminar u suradnji s Udrugom Multiplex iz Zagrebačke županije“. Društvo također kontinuirano provodi program zaštite i rehabilitaciju zdravlja osoba s invaliditetom, tako u lipnju svake godine organiziraju rehabilitaciju u toplicama uz stručnu pomoć fizijatra, volontera. Tajnik Grgošić naglašava kako je odlukom Skupštine i Izvršnog odbora uvedeno redovno naplaćivanje godišnje članarine, dok će neredoviti platiše članovi biti brisani iz evidencije članstva uz mogućnost gubljenja povlastica, s obzirom na nepoštivanje statutarnih odluka. Stoga je i ovom prilikom podsjetio sve članove da svoje obveze moraju podmiriti do 30. lipnja tekuće godine te ostvariti markicu za plaćenu članarinu.

Gradonačelnik Velić čestitao je svim članovima ovaj značajan Dan poručujući kako će Grad i dalje skrbiti za potrebe osoba s invaliditetom (navodeći rješavanje arhitektonskih barijera), kao i samog Društva invalida. Predsjednica OV Rugvica Artić kazala je kako će se dosadašnji propust Općine o dodjeli financijskih sredstava za rad Društva ispraviti te predvidjeti za sljedeću godinu, a njenim čestitkama pridružio se i načelnik Općine Brckovljani Funtek, uz čestitke za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Stjepan Pisačić zahvalio se dugoselskom Društvu na dosadašnjoj suradnji i svesrdnoj pomoći, dok je volonterka i fizijatrica dugoselskog Društva Nevenka Remenar poručila kako osoba s invaliditetom ima sve više, dok građani i dalje znaju okretati glavu na njihove potrebe unatoč činjenici što se invalidnost može dogoditi svakome od nas, u bilo kojem trenutku, pozivajući sve na više humanosti u odnosu jednih prema drugima, a osobito prema osobama s invaliditetom.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content