Otvoreno dugoselsko klizalište

Prigodnim vatrometom te uz riječi dobrodošlice zamjenika gradonačelnika Dugog Sela Pave Jakovljevića za brojne male i velike klizače u subotu, 3. prosinca,  otvoreno je dugoselsko klizalište.

        „Ovo je zasigurno najljepši poklon za naše najmlađe sugrađane, ali vjerujem i za starije, što će se zasigurno vidjeti u narednim danima, u večernjim satima. Klizalište na otvorenom u Dugom Selu već treću godinu zaredom organizira Turistička zajednica grada Dugog Sela, Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Zagrebačke županije, i svake godine nastoji se proširiti i nadopuniti popratnim sadržajima, a tako i ove godine“, poručio je tom prilikom dogradonačelnik Jakovljević. Ovom prilikom najavio je namjeru Grada da klizalište sljedeće godine postane vlasništvo Dugog Sela, odnosno Sportskog centra. Time će sezona klizanja u Dugom Selu biti produljena, te će biti popraćena novim i brojnijim sadržajima.

        Do tada, svi zainteresirani klizači na otvoreno klizalište pokraj Gradske sportske dvorane mogu doći radnim danom od 16,00 do 22,00 sata, dok je prijepodnevni termin zauzet za škole klizanja i organizirane grupe. Radno vrijeme vikendom planirano je od 10,00 do 12,00 sati te od 16,00 do 22,00 sata, s time da se i ove godine organizira Noćno klizanje – petkom i subotom, koje bi bilo omogućeno do 24,00 sata. Škola klizanja za djecu u trajanju od 5 školskih sati koštat će 100 kuna, a za odrasle, također 5 sati, 150 kuna. Pojedinačna cijena ulaznice (za 60 minuta) iznosi 10 kuna (za sve). Cijena za grupe iznad 20 osoba (ulaz + posudba klizaljki) iznosi 15 kuna po osobi. Kao i prošlih godina, osigurana je posudba klizaljki (oko 150 pari), od najmanjih brojeva (26) do najvećih (50) – po cijeni od 10 kuna.

        Kako je najavio ravnatelj Sportskog centra Dugo Selo Miroslav Škrlec Škola klizanja kreće 12. prosinca, a svoj dolazak najavili su dječji vrtići Dugo Selo, DIDI i Buba Biba, sa prijavljenih 200-injak djece. Što se tiče radnog vremena tijekom školskih praznika, klizalište će biti otvoreno za građanstvo kroz cijeli dan, najavljeno je.

        Okoliš dugoselskog klizališta i ove godine odiše blagdanskim ugođajem uz okićeno božićno drvce, dok je klizalište osvijetljeno  poboljšanim specijalnim efektima. A za još bolji štimung u kojem mogu uživati svi klizači, ali i promatrači – osigurana je ugostiteljska ponuda – uz kuhano vino, čaj, kobasice i slatke delicije po popularnim cijenama.Skip to content