DUGO SELO DOMAĆIN ŽUPANIJSKOG ŠAHOVSKOG TURNIRA

Pojedinačno kadetsko prvenstvo Zagrebačke županije u šahu održalo se 14. i 15. ožujka u predvorju OŠ Ivan Benković u Dugom Selu. Ukupno je nastupilo 52 igrača iz 7 klubova koji su igrali u 7 kategorija razvrstanih prema dobnoj skupini. Najuspješniji domaći igrač bio je Marko Jerković koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji do 13 godina.

– Marko je nakon slabijeg starta zaredao 6 pobjeda i možemo očekivati sve bolje rezultate od njega u budućnosti – izjavili su iz šahovskog kluba. Nagrade su podijelili predsjednik šahovskog saveza Zagrebačke županije Željko Kiseljak, ravnatelj OŠ “Ivan Benković” Branko Goleš i predsjednik Šahovskog kluba Dugo Selo Josip Sesan.

Turnir su u subotu otvorili zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević; pročelnik odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak  i dopredsjednik šahovskog saveza Zagrebačke županije Zlatko Rožić. Predsjednik šahovskog kluba Dugo Selo Josip Sesan naglasio je kako je zadovoljan sa situacijom u klubu, čije ekipe se natječu u četvrtoj  i drugoj ligi.  Klub ima 22 registrirana člana, a najviše im nedostaje ženskih snaga i kadeta te pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže.

– Uz pomoć šaha se razvija mozak, to je jedna vrsta matematike koja se ne može igrati na ‘talenat’. Potrebno je puno rada i učenja – izjavio je Josip Sesan.

Ivana VodanovićSkip to content