Dugo Selo spremno za Advent – u centru postavljen bor, ulice ukrašene lampicama

Ekipe elektroinstalaterskog obrta VMI iz Dugog Sela danas su prijepodne postavile centralni gradski bor koji je kao i proteklih godina donacija građana, a ove godine smreku od 10-tak metara darovao je bračni par Murat Branko i Gordana iz Huzanićeve ulice. Smreka će do večernjih sati biti ukrašena lampicama, a tijekom sutrašnjeg dana i dekoracijama. Na adventskom vijencu koji kao i svake godine ukrašava podnožje naše Dugoselske vure, a koji izrađuje Cvjećarna „Puž“ iz Dugog Sela, u petak, 18. studenoga u 13,00 sati djeca iz Dječjeg vrtića Dugo Selo, zajedno s gradonačelnikom Stipom Velićem, upalit će prvu adventsku svijeću, doznajemo od stručne suradnice Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Dugog Sela Jadranke Robić.

        Već sinoć ulice grada u centru osvanule su ukrašene. Kao i dosadašnjih godina svjetleće dekoracije postavljene su na stupove javne rasvjete kroz Zorićevu i Zagrebačku ulicu, zajedno s lampicama kroz Kolodvorsku ulicu do fontane ispred željezničkog kolodvora. Ukrašeni su kandelaberi i bunar u Perivoj grofa Drašković, kao i ulaz u Predavčevu ulicu te pročelje Glazbene škole Dugo Selo i okoliš ispred zgrade gradske uprave.

        Ukrašeni borovi bit će postavljeni i na Arcusovom trgu te kod Sportskog centra Dugo Selo gdje se na vanjskom igralištu i ove godine planira na radost svih najmlađih, i onih nešto starijih – klizalište.

        Za ugodno predbožićno raspoloženje u gradu planirane su i manifestacije koje će razveseliti mnoge građane – uz otvoreno klizalište, u Gradskoj sportskoj dvorani 9. i 10. prosinca Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, azjedno s TZ Dugo Selo, te pod pokroviteljstvom Grada te Zagrebačke županije organizira tradicionalni božićni sajam, 5. Anđelek fest. I ove godine osmišljen je bogati program: besplatne kreativne radionice za djecu; igraonice; glazbeno-scenski nastupi; nagradne igre; zajedničko kićenje bora; izložbe dječjih radova te još pokoje iznenađenje. Posjetitelji će uživati i u finoj ugostiteljskoj ponudi, dobroj zabavi i pozitivnoj atmosferi – taman onakvoj kakva treba biti pred najljepše doba godine.Skip to content