Search
Close this search box.

Dugom Selu za povećanje vrtićkih kapaciteta gotovo 8 milijuna kuna

Povodom objave o uspješnom završetku prijave za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti radi povećanja kapaciteta u dječjim vrtićima, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i pročelnik Upravnog odjela za financije i komunalno gospodarstvo Dean Dragičević javno su se pohvalili kako je Grad za tu namjenu dobio bespovratnih gotovo 8 milijuna kuna. Dobivenim sredstvima izgradit će novi vrtić u Ostrni s četiri vrtićke skupine i dograditi vrtić u Lukarišću za još dvije skupine.

Smještaji u vrtićima gradu su najpotrebniji, a ovime rješavamo smještaj za njih još oko 150. Sljedeće godine krećemo s izgradnjom novih kapaciteta- istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian, dodavši kako će Grad ostatak sredstava za pokrivanje cjelokupne investicije pokriti iz vlastitih sredstava.

Pročelnik Dean Dragičević istaknuo je kako je Grad ostvario maksimalnu potporu; za gradnju novog vrtića u Ostrni dobiveno je oko 5,5 milijuna kuna, dok je za dogradnju objekta u Lukarišću ostvarena potpora od oko 2,5 milijuna kuna.

Po građevinskoj dozvoli cijena ova dva vrtića je oko 20 milijuna kuna sa svim popratnim radovima. Vjerujem kako ćemo u siječnju krenuti u proces javne nabave te da će radovi krenuti krajem proljeća, odnosno početkom ljeta- poručio je Dragičević.

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content