Počeo projekt “Vrtić u zajednici” – radno vrijeme vrtića produženo do 19 sati

Jučer je u novoizgrađenoj i novouređenoj sportskoj dvorani Dječjeg vrtića Dugo Selo organizirana početna konferencija projekta „Vrtić u zajednici, zajednica u vrtiću“ kojim će se za 100 djece tijekom 20 mjeseci osigurati usluga produljenog boravka u vrtiću do 19 sati.

Skupu su uz najmlađe korisnike ovog projekta – djeca vrtićkih grupa Balončići, Palčići i Mišići i njihovih odgojiteljica, nazočili gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić, gradski pročelnici Dean Dragičević i Boris Savić te u ime domaćina ravnateljica Dječjeg vrtića Dugo Selo Draženka Sesan.

„Projekt „Vrtić u zajednici, zajednica u vrtiću“ provodi Grad Dugo Selo u partnerstvu s Dječjim vrtićem Dugo Selo, a ukupna vrijednost u iznosu od 1.507.272 kune financirana je u potpunosti Europskim socijalnim fondom kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine. Cilj projekta je unaprijediti uslugu za djecu u ranom i predškolskom odgoju i pomoći našim roditeljima da usklade poslovni i obiteljski život, i to na način organizacije produljenog rada gradskog vrtića od 16:30 do 19 sati te uvođenjem novih programa u kojima sudjeluju članovi projektnog tima, 14 djelatnika ovog vrtića i djelatnici Grada Dugog Sela. Tijekom produljenog vremena provodit će se tri programa – sportski program ritmike i plesa, program govorno jezičnog razvoja i dramsko scenski program“, najavila je ravnateljica Vrtića Draženka Sesan. Također je dodala kako će se oprema sportske dvorane financirati iz istog projekta, edukacija odgojitelja i stručnih suradnika u provođenju navedenih programa te uređenje vrtićkog igrališta.

Gradonačelnik Nenad Panian je tom prilikom naglasio kako su realizirana dva uspješna projekta – navedeni „Vrtić u zajednici, zajednica u vrtiću“ te projekt izgradnje vrtićke sportske dvorane. „Izgradnja dvorane realizirana je u roku godine dana u iznosu od 4,2 milijuna kuna, što je čak i manje od planiranog. U ovom prekrasnom prostoru moći će se provoditi programi projekta Vrtić u zajednici na korist svojoj dječici, ali i roditeljima koji rade. Time život u zajednici doista ima smisla. Ponosan sam na Vrtić jer u svemu što rade su uvijek prvi, i uvijek znaju za koga rade – za djecu. Grad također mora raditi za djecu jer smo i na tom području među prvima. Predstoje nam novi projekti – novi smještajni vrtićki kapaciteti, novi Sportsko edukativni centar te niz ostalih“, poručio je gradonačelnik proglasivši novu vrtićku dvoranu otvorenom.

Svečanost su prigodnim nastupom uveličala vrtićka djeca, a predstavnici Grada za njih su pripremili prigodne darove.Skip to content