DUGOSELCI NAJUSPJEŠNIJI U REGIJI U OSV-u

“Kakva sjetva, takva žetva.” – govori se tako od davnina,  a ove godine natjecatelji AMK Dugo Selo poželi su gotovo sve što se moglo u disciplini A07 (ocjensko spretnosne vožnje) Prvenstva Sjeverne Lige. Otvorenjem sezone natjecanjem OSV-a u Dugom Selu otvorili su nam se apetiti i vjerovali smo da će ove sezone naši predstavnici biti vrlo uspješni u ovoj disciplini. Kako su utrke prolazile, svi su nizali bodove na svojem kontu, ali isto tako i bodove u klupskoj konkurenciji. Klasa 1 je bila potpuno okupirana Dugoselcima i do zadnjeg natjecanja se nije znalo koji će od njih biti bolji.
Zbog mnogobrojnosti odličnih vozača i njihovih odličnih nastupa ove sezone, AMK Dugo Selo je zasluženo postao ovosezonski klupski prvak Regije Sjever. U klasi vozačica naša Sandra Martić  je tek na zadnjem natjecanju uspjela osvojiti ključne bodove i dokopala se naslova najbolje u Regiji. Ono što treba napomenuti jest da je Sandri ovo tek prva godina u autosportu pa tako i ovaj rezultat još više dobiva na težini. Gian Karlo  Ciglar  je, unatoč svojoj mladosti (tek mu je 16 godina), dokazao svojim odličnim vožnjama da je veliki talent ove discipline, što je već na početku njegove karijere i rezultiralo vrhunskim rezultatima. Gian Karlo cijelu sezonu nastupa u Regiji Sjever  te završava kao juniorski prvak i klase Challenge (to je klasa u kojoj nastupaju samo vozači koji prvi puta voze tu disciplinu).
Zlatan Dželilović je   je dokazao da su on i njegov Fiat  Cinquecento najspremnije dočekali početak sezone i na prva 3 natjecanja zakoračio je na najviša postolja klase I kao i  ukupnog  poretka. Nažalost, privatne obaveze su ga zakočile u tom pobjedničkom slijedu, te sezonu završava kao viceprvak Regije Sjever.

Iako je u sezonu startao pomalo u Zlatanovoj sjeni, Hrvoje Čižmek je svojim nastupima marljivo prikupljao bodove i opravdano obranio prošlogodišnje naslove. Sezonu 2014. Hrvoje završava kao pobjednik klase 1 i kao ukupni pobjednik Prvenstva Regije Sjeverna Liga. Ne smijemo ne spomenuti i naše vozače koji nažalost prema Pravilniku PSL nisu na popisu ZG Prvaka, ali su svojim vožnjama i plasmanima dali velik doprinos ovosezonskom klupskom uspjehu. Mario  Švaljek je svojim odličnim vožnjama ove sezone dokazao da ima kvalitetu te se popeo na brojna postolja klase  I . Ovu sezonu Mario završava kao trećeplasirani Dugoselac u klasi 1. Armend Jahaj  je novo ime kluba koji je već u svojoj prvoj “profi” sezoni pokazao da zna i može, te se par puta i popeo na najviše postolje klase Challenge. Početnu sezonu u autosportu završava na 2. mjestu klase 4. Mladen  Iveković je amaterski volan svoga Yugića ove sezone zamijenio licenciranim te je uspješno skupljao iskustvo i bodove kroz cijelu godinu. Njegova sezona u Regiji završava sa odličnim 6. mjestom klase 1. Branko Balić je kroz cijelu sezonu tražio pravi recept i pravi auto. U toj potrazi ove sezone se i uspješno popeo na postolje klase Challenge, te zbrajanjem svih rezultata završava ovu sezonu na odličnom 4. mjestu iste klase, ali sa sigurnim receptom za sljedeću sezonu. Ljudevit  Horvat je također ove sezone ušao u autosport i spremno krenuo u skupljanje bodova i iskustva. Zdravstvene okolnosti su ga putem malo spriječile, no sljedeće sezone vraća se jači i spremniji u borbu za bodove i plasmane. Ovosezonski lov završava na vrlo dobrom 8. mjestu klase novolicenciranih vozača OSV-a Regije Sjever. Ono što nam na kraju ovog teksta, ovog rezimea ovosezonskih uspjeha naših “čunjaša” u Regiji Sjeverna Liga preostaje jest da se ZAHVALIMO od srca svima ovdje navedenima, Vama koji ste odvajali svoje vrijeme i financije i potrudili se da ovu sezonu i Vaše rezultate pišemo u anale klupske povijesti. HVALA Vam što ste zavoljeli OSV i vraćate mu stari sjaj, HVALA Vam na svakom ovosezonskom trenutku kada smo uz osmjehe podizali pehare u klupskoj konkurenciji i HVALA za svaki trenutak koji ste odvojili za AMK Dugo Selo. Još na kraju želimo reći da je ova vrlo važna tehnička disciplina, ponajviše našem auto moto klubu Dugo Selo,opstala u ovim teškim vremenima,  kada su je htjeli jednostavno ukinuti, a vrijeme je pokazalo da je to bio „puni pogodak“. Zašto?  Zato jer je ove godine održano najviše utrka od svih disciplina u autošportu, a to znaći da je bilo puno zainteresiranih organizatora ( Zagreb, Dugo Selo, Slavonski Brod, Voćin, Bedekovčina, Karlovac) ,a i sam broj natjecatelja, tj. mladih ljudi zainteresiranih za taj način vožnje, je i daleko najbrojniji.

AMK Dugo SeloSkip to content