Dugoselska izdanja i na ovogodišnjem Inteliberu, uz promocije dugoselskih pisaca

Ljubitelji pisane riječi zasigurno će ovih dana obići 37. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber koji je od jučer otvoren na Zagrebačkom velesajmu, a s obzirom da će među izlagačima biti predstavljeni i dugoselski pisci i dugoselska izdanja – preporučamo da ga obavezno posjetite. U paviljonu 6, na štandu Zagrebačke županije (9b) bit će prezentirana nova izdanja Gradske knjižnice Dugo Selo – Miroslav Mance „Dugoselski astronom“, Josip Zorić „Romani i pripovijesti II“, zbornik tekstova „Lupoglavski zapisi, „Numizmatička zbirka Grada Dugo Selo“ iz privatne zbirke Mate Bitange te Zvonimir Nemet „Gomolava“, dok će Pučko otvoreno učilište Dugo Selo predstaviti svoje najnovije izdanje „Martinska baština u Dugom Selu“ koje je ovih dana doživjelo dugoselsku promociju. Urednica i autorica tekstova Nada Kozić objedinila je zapise koji “ukazuju na sve oblike, sadržaje i vrijednosti građevina, umjetničkih dijela, svega materijalnog i nematerijalnog s martinskim obilježjima“.

Na ovogodišnjem Interliberu predstaviti će se i dugoselski pisci – Bruno Šantek sa svojom prvom knjigom „Astma – izdisaj“ koju je napisao u zajedništvu s dr.sc. Nevenom Tudorićem, pulmologom, a donosi vlastitu „ironičnu i samokritičnu“ priču borbe i života s ovom bolesti. Predstavljanje Šantekove knjige planirano je sutra, 13. studenoga u paviljonu 5, štand Profila.

Na Sajmu je danas predstavljeno i novo izdanje Igora Knižeka, ovogodišnjeg gradskog laureata Godišnje nagrade Grada Dugog Sela iz područja kulture. Njegova zbirka bajki „Moj pustolovni planet“ sadrži sedam dječjih bajki koje „uče djecu očuvanju vjere da u njihovoj životnoj okolini postoje dobrodušne osobe koje će im pomoći, pobijediti sve izazove koji se nađu pred njima. Igor Knižek je inače ovogodišnji, ali i prošlogodišnji dobitnik prvih nagrada na natječaju „Mali Marulić“ u kategoriji dramskog teksta, dok je za 2012. godinu dobitnik nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu „OVCA U KUTIJI“, nagrade koja se inače dodjeljuje na Interliberu.Skip to content