Dugoselska NOĆ MUZEJA u organizaciji POU Dugo Selo

Sedmu godinu za redom Pučko otvoreno učilište Dugo Selo uključuje grad Dugo Selo u nacionalnu kulturno-muzejsku manifestaciju NOĆ MUZEJA.

U ovogodišnjoj temi ‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja’ sudjeluje više od 200 muzejskih i brojnih drugih kulturnih, obrazovnih i znanstvenih institucija, koje će posjetiteljima ponuditi raznolik program i besplatan ulaz, a tako i POU Selo.

U Noći muzeja, 31. siječnja, Dugo Selo želi predstaviti bogatu i zanimljivu građu koja progovara o povijesti ovoga područja – bit će izložena Darovnica kralja Andrije II. iz 1209009. godine kojom je ovo područje dano templarima. To je najstariji dokument o životu na ovom području sa središtem na Martin bregu – Dugom Selu. Izložba starih fotografija i nalaza (nadgrobna ploča) bit će postavljena u Maloj galeriji u Kolodvorskoj ulici 3. Službeno otvorenje planirano je u 18,00 sati kada će u glazbenom trenutku nastupiti članovi Srednje glazbene škole Dugo Selo.

Povodom visoke obljetnice – 150. obljetnice željeznice u Dugom Selu, u suradnji s Gradskom knjižnicom i Hrvatskim željezničkim muzejom Zagreb, bit će izložene stare fotografije i razglednice te prikazan film Petra Krelje “Otpravnik vlakova”. Događanje u Gradskoj knjižnici polanirano je u 19,00 sati. A u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo bit će postavljena Izložba slika i skulptura (keramika) – “Radost življenja”. Radovi na sve tri lokacije moći će se tijekom Noći muzeja pogledati od 18,00 do 23,00 sata.Skip to content