Dugoselski bajkeri u Moto karavani za Vukovar

motoristi-vukovarI ove godine članovi Moto kluba Dugo Selo predvođeni predsjednikom Bernardom Rihom  bili su sudionici tradicionalne Moto karavane „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ koja se već devetu godinu uz memorijalni Dan sjećanja na žrtvu Vukovara vozi od Prevlake do herojskog grada Domovinskog rata. Dugoselski bajkeri svake godine sudjeluju u ovoj karavani koja povezuje sve dijelove Hrvatske, a kojom se nastoji odati počast žrtvama agresije na Vukovar, na Hrvatsku. Ovogodišnja je okupila preko 250 motora iz cijele Hrvatske, a tijekom petodnevnog putovanja dugog gotovo 2.000 kilometara, sudionici odaju počast na brojnim spomen obilježjima poginulim braniteljima.

        Dolaskom u Vukovar članovi MK Dugo Selo odali su počast kod spomen obilježja Puta spasa ili kukuruznog puta, jedine moguće veze između opkoljenog i blokiranog Vukovara i susjednih Vinkovaca na slobodnom hrvatskom području. Istim putem nakon sloma obrane Vukovara 1991. godine njime su se branitelji i civili nastojali probiti do pet kilometara udaljenih Bogdanovaca i Vinkovaca. Svoju počast dugoselski motoristi odali su i kod spomen-poprsja Blage Zadre na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, tzv. cesti „groblje tenkova“ gdje su hrvatski branitelji pod vodstvom heroja Blage Zadre uništili 30-tak tenkova i oklopnih vozila JNA i četničkih formacija. Trpinjska cesta jedan je od simbola vukovarskog otpora, ali i Domovinskog rata.

        Moto karavanu „Prevlaka – Vukovar“ svake godine organizira Moto klub Korkyra riders sa Korčule u suradnji s moto klubovima iz cijele Hrvatske i udrugama proizašlima iz Domovinskog rata. Dugoselski članovi redovito od početka sudjeluju u njoj, a 2010. godine karavana je prošla kroz Dugo Selo, dok je MK Dugo Selo bio domaćin brojnim motociklistima.Skip to content