DUGOSELSKI FAŠNIK okupio više od 600 maškara

Pod okriljem sunčanog, gotovo proljetnog dana u centru grada jučer se okupilo više od 600 maškara koje su sudjelovale u Dječjem i Fašniku za odrasle, dok ih je u promenadi od dugoselskog Željezničkog kolodvora do „dugoselske vure“ pratilo mnoštvo građana. Najveće veselje je vladalo kada su Kolodvorskom ulicom prošetale najmlađe i bez daljnjega, najslađe maske. A bilo ih je doista, najraznovrsnijih – od malih slikara, kauboja, malih ananasa, patuljaka, malih cirkusanata, leptirića, gljivica, malih vrtlara, vitaminčeka, krafnica, fitness i aerobic ekipe, sladoleda, lego kockica, vitezova i princeza, marljivih pčelica, ovčica, crnih roda i kikača bombona – šaroliko društvo, raznih maski i boja, i nasmijanih lica. I sve njihove maske, podjednako prekrasne, u koje je uloženo puno truda i kreativnosti – bile su pobjedničke, tako da je svaka grupa dobila poklone, odlučio je Visoki sud.

Nakon 17 dječjih grupa uslijedilo je 10 odraslih grupa – među njima bile su Redovnice, Moto templari trbušne plesačice i šeici, penzići iz Studentskog grada, duhovi, Prepocharslstonrod“, SUH penzioneri, Dame s kamelijama, 101 dalmatinac i Pepelničari. Sve njih predvodio je gradonačelnik Batman u svom Batmobilu, uz pratnju akcijskih suradnika – Catwoman, Superman i Supergirl. Zbog odličnih maski Visoki sud donio je odluku da dodijeli četiri nagrade, tako da je grupa „101 dalmatinac“ Caritasove kuće „Sv. Vinko Paulski“ iz Oborova osvojila 4. mjesto, 3. mjesto skupina „Trbušne plesačice i šeici“ KUD-a Ogranak seljačke sloge Lupoglav, 2. mjesto rasplesani članovi KUD-a Preporod koji su nostalgično prizvali vrijeme 20.-ih prošlog stoljeća – Prepocharsltonrod, dok su 1. mjesto osvojile članice Udruge žena Lonjica s elegantnom skupinom Dame s kamelijama i gospodin.

A na kraju svega Fašnik je jednoglasnom odlukom Suda morao, i ove godine, platiti glavom, što je bio znak da se zaključi još jedan, uspješno organiziran, Dugoselski fašnik. „Krivnju“ za ovogodišnji Fašnik potpisuju Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Dugo Selo.

Kako je bilo i tko je sve bio pogledajte u foto albumu na Facebook stranici Dugoselske kronikeSkip to content