Dugoselski slikari priredili godišnju izložbu

Članovi likovne udruge Dugo Selo izlažu trinaesti put svoja godišnja ostvarenja: krajolike, mrtve prirode, portrete, vizure, pokoji apstraktni prikaz i sakralni motiv.

Stvorena u tišini ateljea tijekom protekle godine, djela 25 slikara odišu osjećajem slobode koji je rezultat stvaralačkog zadovoljstva. Djela zrače autorskim emocijama koje se prenose na promatrače u specifičnom dijalogu tijekom susreta na izložbi.

Nakon uvodnih i pohvalnih riječi predsjednika Udruge Ive Ostojića, Ana-Marija Šprihal osvrnula se na stvoreno i viđeno u izložbenoj postavi ukazavši na raznolikost i zanimljivost interpretacije stvarnosti te kvalitetu slikarske vještine. Zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević otvorio je izložbu uz riječi potpore. Glazbene trenutke ispunili su zvuci Vivaldijeve glazbe koju su na mandolinama izveli Luka Ivezić i Jan Orešić iz Glazbene škole Dugo Selo.

Izložba je otvorena u 18. prosinca u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo i može se razgledati do kraja godine tijekom radnog vremena Učilišta.Skip to content