DVD OSTRNA: PRIMOPREDAJA VOZILA I PROSTORIJA

U Vatrogasnom domu u Ostrni zamjenik gradonačelnika Pavo Jakovljević predao je 10. veljače ključeve kombi putničkog vozila Opel Vivaro, 2.0 CDTI, iz 2013. godine, zapovjedniku DVD-a Ostrna, te novo uređene prostore Vatrogasnog doma.

Svečanosti su nazočili pročelnik grada za društvene djelatnosti Veljko Bertak, pročelnik grada za poslove gradskog vijeća Mladen Šestan, pročelnik za financije Zagrebačke županije Ivica Bošnjak, predsjednik MO Velika Ostrna Ivica Lokmić i predsjednik MO Mala Ostrna Dražen Turković, te članovi U.O., N.O. i Zapovjedništva Društva.
DVD Ostrna je za potrebe prijevoza djece, mladeži i odraslih vatrogasaca kupilo kombi putničko vozilo Opel Vivaro, 2.0 CDTI, proizvedeno 2013. godine. Cijena vozila je iznosila 112.259 kn, registracija 2.531 kn, oslikavanje u crvenu boju 2.700 kn, te ugradnja signalizacije 7.510 kn, što ukupno iznosi 125.000 kn. U realizaciji projekta Zagrebačka županija je sudjelovala sa iznosom 6.000 kn, VZŽ Zagrebačke sufinancirala je 10 % vozila u iznosu 11.226 kn, te signalizaciju u iznosu 7.000 kn, grad Dugo Selo putem VZG Dugo Selo sudjelovao je u iznosu 31.774 kn, te DVD Ostrna vlastitim sredstvima u iznosu 36.000 kn. Članovi Društva su pridonijeli kupovini vozila dobrovoljnim radom u organizaciji vatrogasnih natjecanja, na bojanju stubišta i ograde u jednoj zgradi u Zagrebu, te sudjelovanjem na medicinskim seminarima.

DVD Ostrna je u 2016. godini sudjelovala na natječaju za ruralni razvoj Zagrebačke županije, te je dobila projekt u vrijednosti 120.000 kn za uređenje Vatrogasnog doma. Za taj iznos stavljena je PVC stolarija, ugrađeno je centralno grijanje, ventilacija i klimatizacija, spušten je strop sa izolacijom, te je izrađena nova rasvjeta. Ukupna vrijednost radova je 148.000 kn, a Zagrebačka županija učestvovala je u iznosu 70.000 kn, grad Dugo Selo u iznosu 50.000 kn, te DVD Ostrna vlastitim sredstvima u iznosu 28.000 kn. Pored toga članovi Društva su dobrovoljnim radom pridonijeli u realizaciji i to u izbijanju otvora u zidu za vrata, rušenju dimnjaka, skidanje peći i zatvaranje rupa u zidu, obradi špaleta oko prozora sa unutarnje i vanjske strane, postavljanje spuštenog stropa od knaufa, postavljanje nove rasvjete, gletanje i bojanje stropa i zidova.

DVD Ostrna ima natjecateljske ekipe u svim kategorijama (djeca, mladež, odrasli A i B i to u muškoj i ženskoj kategoriji), pa nam je kroz natjecateljsku sezonu veliki problem organizirati prijevoz ekipa jer smo često primorani organizirati prijevoz više ekipa u istom danu na razna natjecanja sa raznim kategorijama. Pored toga postojeće kombi vozilo proizvedeno je 2005. godine, pa smo odlučili krenuli u projekt nabave drugog vozila za prijevoz vatrogasaca, a po mogućnosti mlađega od onog koje imamo, najviše zbog sigurnosti prijevoza djece i mladeži.
U projekt nabave vozila krenuli smo s min. iznosom, ali kad smo vidjeli da za 2.000 EUR-a možemo kupiti samo vozilo staro 25-30 g., koje ne zadovoljava niti kvalitetom niti sigurnošću, odlučili smo povećati iznos do 5.000 EUR-a. Vrteći razne oglasnike kod nas, te u inozemstvu, uvidjeli smo da za taj iznos možemo kupiti vozilo staro 10-15 g. sa puno kilometara, pa smo odlučili još malo pričekati, skupiti još novaca pa probati kupiti vozilo do 10.000 EUR-a. I dalje vrteći oglasnike, osobno smo pogledali više vozila, a svako je imalo neki nedostatak ili manu. Na kraju smo zaključili da bi bilo najbolje kupiti vozilo do 5 godina starosti, jer takvo vozilo daje najbolji omjer cijene i kvalitete. Od novog vozila smo odmah odustali jer najjeftinije košta 200.000 kn i treba ga čekati godinu dana, a kako toliko novaca nismo imali, kredit ili lizing bi nam digao cijenu na 250.000 kn. Na kraju smo kupili vozilo koje je staro 3 godine, koje nema previše kilometara i u odličnom je stanju. Kako je kupljeno vozilo bilo srebrne boje, donijeli smo odluku da ga nećemo bojati, već djelomično oblijepiti i postaviti signalizaciju.

Predsjednik DVD-a Ostrna

Božidar Cik, dipl.ingSkip to content