EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA U DUGOM SELU 25. STUDENOG: Predstava za djecu „Mačak u čizmama“, za odrasle „Remetinec cabaret“

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo uključuje se drugu godinu za redom u Europsku noć kazališta. Dugoselska kazališna publika moći će, u subotu 25. studenog u dvorani Preporod,  uživati u dvije predstave. Najmlađi ljubitelji kazališta mogu u 17 sati pogledati lutkarsku predstavu Mačak u čizmama. Bajku braće Grimm o snalažljivom mačku, na daske koje život znače postavlja Lutkarska scena „Ivana Brlić Mažuranić“. Cijena karte je 20 kuna.
U 20 sati gostuju poznati komičari Vid Balog i Davor Dretar Drele sa svojom Komedijom i pol Remetinec cabaret. Cijena karte je 30 kuna.
Ulaznice se mogu kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo, Josipa Zorića 21a, tel.: 01/2753 419 i knjižari Denova, Josipa Zorića 23, tel.: 01/2775 500.

O 9. Noći kazališta

Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva
naše zemlje te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina. Ovogodišnja, deveta po redu Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga 2017. godine. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.
Najbogatiji popratni program manifestacije do sada, održavat će se od 16. do 26. studenog, a uključivat će stručne tematske okrugle stolove, izvedbe kazališnih predstava na više mjesta i lokacija u zemlji te raznovrstan popratni program.
Europska noć kazališta, ove godine poprima oblik množine – noći kazališta – koje su započele 4. i 5. studenog 2017. godine u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i
Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenog u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji. Na ovaj način, Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli mjesec studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike.Skip to content