Fini blagdanski meni na tradicionalnom „Badnjaku pod vurom“

„Badnjak pod vurom“ u organizaciji Grada Dugog Sela i Turističke zajednice Grada Dugog Sela s besplatnom podjelom ribljih specijaliteta, kao i vinskom toplo-hladnom kapljicom, održan je jedanaestu godinu za redom. U ovom lijepom gradskom običaju sudjeluju Športsko ribolovno društvo Dugo Selo, Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo i Vinogradarsko vinarska udruga Terra Sancti Martini.

Centrom grada širi se fini miris blagdanskog menija, a kako nam je kazao u ime ŠRD-a Mladen Fuks, pripremljeno je 500 porcija papalina, 400 porcija fiša i 300 porcija šarana u brašnu uz priloge tjesteninu i pomfrit. Fiš je pripremio ŠRD-ov fiš-majstor Damir Pongrac. Za dobru kapljicu zadužena je Vinogradarsko-vinarska udruga Terra Sancti Martini koja je donirala je 50 litara vina, uz vino iz gradskog vinograda koje su članovi DVD-a Dugo Selo pripremili u toploj i hladnoj verziji. Kako se čulo, oba načina savršeno su upotpunila blagdanski ručak. Građanima su se pridružili predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Nenadom Panianom i predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom. Uputili su najljepše čestitke za božićne blagdane i uspješnu Novu 2020. godinu. Podijeljeni su prigodni gradski kalendari i božićni broj “Dugoselske kronike”, a djecu je razveselio i Djed Mraz sa slatkim poklončićima. Vesela i opuštena atmosfera još traje, pa navratite u centar Dugog Sela.

f0.jpg f1.JPG f10.JPG f11.JPG f12.JPG f13.JPG f14.JPG f15.JPG f16.JPG f17.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG f9.JPG

 Skip to content