Zadivljujući Preporodaši darivali Božićni koncert „Narodi nam se“

Vrhunskim koncertom tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama i napjeva KUD Preporod je i ovaj puta zadivio, ganuo brojnu publiku u dugoselskoj Župnoj crkvi sv. Martina.

Sinoćnji koncert pod nazivom „Narodi nam se“ u izvedbi članova Folklornog ansambla, Tamburaškog sastava, Sekcije „Veterani“ i Ženskog vokalnog ansambala „Koledarice“ proveo nas je kroz bogatstvo etnološkog, izvornog glazbenog naslijeđa različitih dijelova Hrvatske. Izveli su tako poznate božićne napjeve Hrvatskog zagorja, Međimurja, Slavonije, Dalmacije te područja Čajte u Gradišću, a uz pjesme „Radujte se narodi“ i „Narodi nam se kralj nebeski“ pridružila im se i oduševljena publika. Osim što su naši Preporodaši bili užitak za čuti, bilo ih je također prekrasno vidjeti u narodnom ruhu fundusa KUD-a Preporod.

Cjelokupni program koncerta uspješno su pripremili voditelj pjevanja Ambrozije Puškarić i voditelj tamburaša Mario Sorić, kojima se, kao i svim članovima KUD-a, na samom kraju zahvalio dugoselski župnik Slavko Kresonja. Uz božićne čestitke i pohvale na još jednom prekrasnom koncertu publika se nakon koncerta zajedno s Preporodašima družila te okrijepila kuhanim vinom koje su pripremili članovi Vinogradarske vinarske udruge Terra sancti Martini.

 

1.JPG 10.JPG 11.JPG 12.JPG 13.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG 17.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG

 Skip to content