Glazbena škola Dugo Selo poziva na 7.međunarodni festival klasične glazbe: ALEA Ensemble oduševio publiku, danas nastupa Simfonijski orkestar iz Graza

Poklonici klasične glazbe uživali su u prvom danu 7. međunarodnog festivala klasične glazbe koji se, u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo, održava ovaj vikend. Cjelovečernji koncert u novouređenoj Koncertnoj dvorani škole izveo je ALEA Ensemble čiji članovi dolaze iz Graza i Beča. Moderator večeri bio je njihov voditelj Gerhard Präsent, poznati i nagrađivani austrijski skladatelj. Nastupili su violinisti Sigrid Präsent i Igmar Jenner, na violi Wolfgang Stangl, na violenčelu Tobias Stosiek, Rita Melem na klaviru. Čule su se Jennerova skladba „Erinnerung“ za violinu i klavir; „String Trio No.4“ i „For her smile“ Darija Cebića; Präsentov „Koncert za violinu op.73 b“ koju su izveli na solo-violini S. Präsent i klavirski kvartet; te na kraju Brahmsov „Klavirski kvintet u f-molu op 34“. Koncert vrsnih glazbenika pratio je gradonačelnik Nenad Panian. Bogat program najavljen je i za sutra kada nastupa Simfonijski orkestar iz Graza. Na repertoaru poznatih glazbenika bit će djela Mozarta, Verdija, Glucka… Ulaz na ovaj izuzetan glazbeni događaj je slobodan, druga večer 7.međunarodnog festivala klasične glazbe počinje u 18 sati.

29.travnja, nedjelja, od 18,00h
Dom HV-a (Dvorana Glazbene škole Dugo Selo)
-svečano otvorenje Koncertne dvorane Glazbene škole Dugo Selo
Simfonijski orkestar Graz/Universitaetsorchester Graz (solisti: Alexandra Radoulova/Bugarska/klavir, Manuel Alcaraz Clemente/Španjolska/ vibrafon, Tobias Stosiek/Austrija/violončelo i Sarah Kettner , JAR/Austrija, sopran)
Program: R. Wahner, F. Lehar, G. Praesent, W.A.Mozart i D. Cebić
Dirigent: Andrej SkorobogatkoSkip to content