Search
Close this search box.

Predstavljen novi album Glazbene škole Dugo Selo „Uspomene“ i otvoren 7. međunarodni festival klasične glazbe

Jučer je brojnoj dugoselskoj publici predstavljen novi album Glazbene škole Dugo Selo „Uspomene“.
Za odlične izvedbe zaslužni su Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo, Tamburaški sastav „Virtuozi“ i Zbor Glazbene škole. Na CD-u, koji je izdala „Spona“, a može se kupiti na prodajnim mjestima Aquarius recordsa, nalazi se jedanaest pjesma. Glazbu i aranžman potpisuje istaknuti hrvatski i dugoselski skladatelj, ravnatelj GŠ-a i umjetnički voditelj tamburaškog orkestra prof. dr. Dario Cebić. Stihove za devet pjesama napisali su dugoselski autori Dragica Pjevac, Ana-Marija Šprihal, Zvonimir Nemet i Đurđa Habel, koji su uz Petra Pokupčića bili i specijalni gosti promocije. Za ovu prigodu izvedene su naslovna pjesma „Uspomene“ Zvonimira Nemeta, „Mjesec“ autorice A.M Šprihal, „Ne ljuti se, lijepa Jelo“ Petra Pokupčića te „Samo zore puste brojim“ Mateja Sovića. Kako se čulo, uspješna suradnja se nastavlja, uskoro kreće rad na trećem CD-u. Za dvije skladbe na ovom novom nosaču zvuka aranžman potpisuje prof.dr. Cebić. To su „Vehni, vehni fijolica“ te „Suza za zagorske brege“. Upečatljiv nastup imao je gradonačelnik Nenad Panian koji je otpjevao poznatu Špišićevu skladbu. „Uspomene“ čine vokalni solisti Bruno Vuger, Robert Mihovilić, Matija Petreković, Mateo Sović, Mario Bokun i Martin Žučko. Izvedenim skladbama učenici će se predstaviti u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Međunarodnog folklornog festivala u Grčkoj od 28. lipnja do 3. kolovoza.. Na promociji su posebno pozdravljeni članovi ALEA-Ensemble (Graz/Beč) i Simfonijskog orkestra iz Graza. Za njih je bio upriličen i svečani prijem u Gradskoj vijećnici gdje su ih pozdravili i dobrodošlicu zaželjeli gradonačelnik Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić. Radi se o velikom glazbenom događanju, U Dugom Selu nastupaju vrhunski glazbenici svjetskog glasa. Stoga naredna dva dana ljubitelje klasične glazbe očekuju iznimni koncerti. Održat će se u novouređenoj Koncertnoj dvorani Glazbene škole, a koju su jučer mogli razgledati posjetitelji. Očekuje se velik odaziv publike, program 7. Međunarodnog koncerta klasične glazbe donosimo u nastavku.

28. travnja, subota, od 19,00h
ALEA-Ensemble (Graz/Beč)
Sigrid Präsent – Violine (1), Igmar Jenner – Violine (2), Wolfgang Stangl – Viola (3), Tobias Stosiek – Violoncello (4), Rita Melem – Klavier (5), Gerhard Präsent – Moderation

29. travnja, nedjelja, od 18,00h
Dom HV-a (Dvorana Glazbene škole Dugo Selo)
-svečano otvorenje koncertne dvorane Glazbene škole Dugo Selo
Simfonijski orkestar Graz/Universitaetsorchester Graz (solisti: Alexandra Radoulova/Bugarska/klavir, Manuel Alcaraz Clemente/Španjolska/ vibrafon, Tobias Stosiek/Austrija/violončelo i Sarah Kettner , JAR/Austrija, sopran)
Program: R. Wahner, F. Lehar, G. Praesent, W.A.Mozart i D. Cebić
Dirigent: Andrej Skorobogatko

Podjeli vijest

Nedavno objavljeno

Skip to content