Godišnja izložba Likovne udruge Dugo Selo: Slikari slave kreativnost

Slike i reljefe 29 članova Likovne udruge Dugo Selo, Ana-Marija Šprihal u svom je osvrtu nazvala – proslavom kreativnosti. Autori su sami birali motiv, tehniku, prikaz, formu te su u svom, već ponaosob prepoznatljivom stilu, stvarali djela za izložbu kojom zaokružuju godišnji ciklus stvaranja. Ovim su izlaskom pred likovnu publiku raznolikostima zadovoljili svakog posjetitelja. Sveukupnost viđenog odlikuje se slobodom kolorita u intenzitetu, kojeg nalazimo u širokom spektru boja unutar jednog okvira, ali i u prelijevanju samo jedne, i to crne, boje.
Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge Ive Ostojića, koji je naglasio prepoznatljivost rukopisa većine autora u sigurnoj izgradnji vlastitoga stila, Ana-Marija Šprihal detaljnije je opisala izložbenu postavu naglasivši snagu autorskih djela u emotivnoj komunikaciji s posjetiteljima. Kao značajan iskorak u radu Udruge spomenuta je gostujuća izložba u Križu gdje su se proteklog mjeseca predstavili svojim djelima. Šireći suradnju na području likovne kulture dugoselski su slikari ugostili krišku slikaricu Željku Dragosavac Sabljak na svojoj godišnjoj izložbi.
Polaznici Glazbene škole Marko Majić i Josip Debeljak svojim su izvedbama na tamburicama ispunili glazbene trenutke izložbene večeri.
Izložba je postavljena u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo i može se razgledati do kraja tjedna u radno vrijeme Učilišta.Skip to content