Godišnja skupština DVD Dugo Selo: NAJVEĆI PO BROJU INTERVENCIJA U CIJELOJ ŽUPANIJI

Pod predsjedanjem predsjednika Društva Tomislava Šarića, u subotu 27. veljače, održana je redovita godišnja skupština DVD-a Dugo Selo na kojoj su, uz brojne goste iz prijateljskih društava, sudjelovali i zamjenik gradonačelnika Grada Dugog Sela Pavo Jakovljević te zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel. Društvo, kako se čulo u izvješću o radu, danas broji 57 članova s pravom glasa, a od toga je 11 članova mladeži i 15 članova podmlatka, dok čak 37 članova ima status operativnih vatrogasaca. U protekloj godini DVD Dugo Selo je sudjelovalo na 71 intervenciji, od čega na 19 požara. Zanimljivo je, kako se čulo u izvješću, da je iz godine u godinu sve veći broj tehničkih intervencija na koje se zovu vatrogasci. Pored toga održana je i taktičko pokazna vježba povodom blagdana sv. Florijana, sudjelovalo se u dislokacijama na Pelješcu i Visu, kao i u redovitim osposobljavanjima, među kojima su ove godine diplome dodijeljene dvadeset i šestorici vatrogasaca koji su završili tečaj prve pomoći, a izvršeni su i radovi na uređenju vatrogasnog doma koje će trebati nastaviti i u tekućoj godini. Dugoselski su vatrogasci imali i zadatke vezane uz novonastalu migrantsku krizu.

Na raspolaganju DVD-u Dugo Selo za sve aktivnosti provedene u protekloj godini bilo je 255.000 kuna, a neznatno manje planirano je i u financijskom planu za 2017. godinu, koji je, jednako kao i operativni plan rada za tekuću godinu, prihvaćen jednoglasnom odlukom.

Skupština je, na upražnjeno mjesto u Upravnom odboru, izabrala Josipa Hrga.

Članovi DVD-a Dugo Selo i ove godine su zaslužili vatrogasna odličja, među kojima su Dražen Buljić, Davor Josipović i Marko Đekić primili srebrne plamenice, Matija Hunić srebrnu medalju, a Josip Hrg i Darko Debeljak brončane medalje.

Zahvalu na uloženom trudu i obećanje na dalnjoj pomoći Grada Dugog Sela vatrogascima uputio je zamjenik gradonačelnika Dugog Sela Pavo Jakovljević.

Zapovjednik VZZŽ Josip Novosel istaknuo je kako je upravo DVD Dugo Selo društvo koje je sudjelovalo na najviše intervencija u cijeloj županiji te kako je karakteristika posljednjih godina sve veći broj tehničkih intervencija, ali i stožerna uloga vatrogasaca u funkciji službe zaštite i spašavanja. Novosel je obećao pomoć županijske zajednice radu društva i VZG Dugo Selo, a posebice kad je u pitanju nabavka opreme za koju je Županija u ovoj godini izdvojila značajna sredstva.

Predsjednik VZG Dugo Selo Zvonko Novosel Dolnjak izrazio je zadovoljstvo sadašnjom financijskom potporom Grada vatrogascima, ali i bojazan da bi, zbog centralizacije financijskih sredstava i samim time smanjenjem proračuna jedinica lokalne samouprave, uskoro moglo doći do stanja u kojem će financijska sredstva za rad vatrogastva biti nedostatna. Novosel Dolnjak izrazio je nadu da nova Vlada neće dozvoliti da dođe do takvog stanja te je podupro mišljenje zapovjednika VZZŽ Josipa Novosela kako su vatrogasci glavni oslonac sustava zaštite jer civilna zaštita zapravo u naravi i ne postoji.Skip to content