Grad Dugo Selo osigurao prostor za rad udruga: Društvo Naša djeca Dugo Selo, Atletski klub Martin, Kinološko društvo te Udruga osoba oštećena sluha u novom prostoru

Grad Dugo Selo osigurao je prostor za djelovanje četiri udruge te su 12.ožujka gradonačelnik Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić predali prostor njihovim predstavnicima. Prostor u Kažotićevoj ulici,  na tzv. Arkusovom trgu, dijelit će tako Društvo Naša djeca Dugo Selo, Atletski klub Martin Dugo Selo, Kinološko društvo te Udruga osoba oštećena sluha “Centar” Zagrebačke županije, koja će se uskoro osnovati i na lokalnoj razini.

„To su naše udruge koje uspješno djeluju. Trenutno nemamo novih zahtjeva, brinemo za organizacije civilnog društva. Neke su smještene i u prostor bivšeg Martinusa“, kazao je gradonačelnik Panian.

Zadovoljstvo dodjelom prostora za svoj daljnji izrazili su predstavnici Udruga.

„Prostor je osnova za rad neke udruge. Mi smo dugo godina čekali adekvatan prostor za naše aktivnosti. Ovo će nam značiti puno za kvalitetu rada, za našu bolju vidljivost građanima te samim time još veći interes za naše djelovanje. Zahvaljujemo gradonačelniku i njegovoj zamjenici što nam uvijek izlaze u susret i što su nam uspjeli osigurati prostor za rad“, kazala je predsjednica DND-a Suzana Šantić Kralj.

Planiraju raditi radionice za djecu, zabavnog i edukativnog karaktera te se vesele suradnji s udrugama s kojima će dijeliti prostor kao i s Gradom. Što se tiče odmarališta u Velom Lošinju i tu dolaze lijepi dani na radost djece jer nastavlja se tradicionalno ljetovanje u puno boljim uvjetima. U tijeku je obnova prostora.

„Završni radovi su u tijeku. Do sljedeće godine uspjet ćemo sve obnoviti. Sada smo obnovili jedan kat, kuhinju i blagovaonu. Imamo još neke planove do sezone, ali ove godine, nakon dvije godine stagnacije, krećemo s radom, i mislimo da ćemo svi skupa biti zadovoljni kako izgleda novo ruho našeg odmarališta. Pozivamo sve da nam se pridruže i da prate naš rad na našim stranicama i putem društvenih mreža“ poručila je predsjednica DND-a.

Predsjednik uspješnog sportskog kluba AK Martin, Vlado Šindler složio se riječima: „Dobili smo prostor gdje ćemo moći raditi administrativne poslove, a moći ćemo spremiti i sve naše trofeje koje smo osvojili. Raspored korištenja je dogovoren i surađivat ćemo.“

Gradonačelnik Panian ovom je prigodom najavio nove projekte koji će u budućnosti puno značiti za razvoj društvenog segmenta grada, uključujući i uspješnu obnovu KIC-a koja je dobila najviše ocjene.

„U sljedećem razdoblju imamo plan otkupiti zgradu suda, dobili smo ponudu, na sljedećem vijeću bit će rebalans proračuna. Nadam se da će vijećnici prihvatiti tu opciju, to je ipak 600 kvadrata prostora te će biti puno za društvene djelatnosti. Osim toga, na taj način bila bi zaokružena povijesna jezgra s ostavštinom grofova Drašković“, kazao je Panian dodavši kako bi i taj projekt društvene infrastrukture bio brownfield investicija.

Više o daljnjim koracima u obnovi KIC-a rekla je zamjenica Jasminka Kokot Bambić: „Uređenje KIC-a je jedan od zahtjevnijih projekata, novac smo dobili iz EU fondova. Naša ekipa i konzultanti projekt su privela kraju. Dobili smo sve pohvale, nema nikakvih prigovora na način na koji je određen. Odlučeno je da će se Gradu dodijeliti još sredstava za obnavljanje KIC-a, otprilike 5 do 6 mil.kuna, zbog toga smo više nego zadovoljni. Počeli smo s projektom ozvučenja, multimedije, unutrašnjeg uređenja… I nadamo se da će se taj projekt nastaviti, a sve zato što je do sad sve teklo besprijekorno.“Skip to content