Grad Dugo Selo povećao financijska sredstva za rad Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo

Grad Dugo Selo na početku godine osigurava sredstva za cijeli segment društvenih djelatnosti koje uključuju nositelje nadležnosti te velikim dijelom utječu na standard građana. Prvi ugovor o dodjeli godišnjih sredstava potpisan je s Gradskim društvom Crvenog križa Dugo Selo, a sredstva su u odnosu na lani povećana za 20 posto.

„Utjecaj GDCK-a Dugo Selo u društvu je velik i zahvalni smo na njihovom odličnom funkcioniranju u Dugom Selu – u djelokrugu njihova djelovanja koji je vezan za pružanje pomoći najugroženijim kategorijama građana, akcijama dobrovoljnog darivanja krvi do svih intervencija koje obavljaju u slučaju elementarnih nepogoda, katastrofa i drugih teških situacija. Zbog toga povećana su sredstva s 38.000 eura, koliko je bilo u 2022. godini, na 47.000 eura. To je značajno povećanje od 20 posto i dodatno će im pomoći u obavljanju njihove funkcije. Potrebno je naglasiti kako zakon predviđa potpomaganje JLS-ova Crvenom križu na svom području, a Grad Dugo Selo značajno prekoračuje taj minimum, izdvaja puno više sredstava nego što je zakonski propisano. To je vjerojatno i jedan od razloga koji omogućava ovako dobro djelovanje Društva na području grada“, pojasnio je pročelnik UO za pravne poslove i društvene djelatnosti Boris Savić.

GDCK djeluje i za područje susjednih općina Brckovljani i Rugvica te se također očekuje dobra suradnja i financijska podrška za zajedničko poboljšanje rada ove humanitarne organizacije.  Ugovori o dodjeli godišnjih sredstava Grada Dugog Sela potpisat će se i sa svim drugim čimbenicima iz segmenta društvenih djelatnosti.Skip to content