Povećana izdvajanja Grada za sport i turizam

Grad Dugo Selo u ovoj godini povećava sredstva za razvoj sporta i turizma, a u svrhu osiguravanja sadržaja u društvenim djelatnostima i pružanja raznolikih aktivnosti što je dio kvalitetnog standarda života građana. Osigurana su tako u proračunu određena sredstva za funkcioniranje Sportskog centra koji upravlja svim sportskim terenima i igralištima na području grada te za Zajednicu sportskih udruga. Sredstva za sportski segment, kako profesionalni tako i rekreativni dio, značajno su povećana.

U odnosu na lani SC je sa 132.122 EUR dobio povećanje za preko 50.000 EUR i sada je planirano 185.812 EUR. „U sklopu radova koji su u tijeku oko Gradske dvorana te Srednje škole možemo najaviti dosta novih atraktivnih elemenata – premještaju se sportski tereni, grade novi i vjerujemo da će građani biti zadovoljni novim sadržajima. Između ostalog tu je košarkaško igralište, a popularni street workout park je malo pomaknut i redovno se koristi. Grad će i dalje raditi na povećanju takve vrste sadržaja te se sve nadograđuje, poboljšava i širi“, naveo je pročelnik UO za pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Boris Savić. U tim povećanim sredstvima mislilo se i na povećanje cijene energenata koje se osjeti na razini cijele države. Planiraju se stoga i investicije u obnovljive izvore energije kako bi se smanjila dugoročna potrošnja u održavanju sportskih terena.

Zajednica sportskih udruga također bilježi povećanje – u 2023. godini iznos je 411.441 EUR što je povećanje od oko 30.000 EUR u odnosu na prošlu godinu. Zajednica financira i osigurava potrebna sredstva za sve sportske udruge u gradu, kako ženskih i muških divizija, svih dobnih kategorija i pogona od juniorskih do seniorskih. „O kvaliteti dugoselskih klubova najbolje govore njihovi rezultati, a što svakako opravdava naziv Dugo Selo – grad sporta. Zajednica sama raspoređuje sredstva, ima svoje kriterije i radi, da se ponovno vratimo na vrhunske rezultate naših sportaša i sudjelovanje u najvišim rangovima natjecanja, dosta dobar posao“, kazao je pročelnik o razvoju sporta i sportske infrastrukture. U tim sredstvima su i ona za stipendiranje sportaša, to je krenulo od prošle godine i praksa se nastavlja.

Što se tiče razvoja turizma, također se u ovoj godini daje više sredstava. Lanjske manifestacije bile su dobro odrađene i organizirane pod vodstvom nove direktorice koja se dokazala uspješnošću i angažmanom s tada danim sredstvima, rekao je resorni pročelnik Savić. Za rad TZ u novom proračunskom razdoblju, iznos je s prošlogodišnjih 26.500 EUR, povećan na 132.000 EUR. Dugo Selo ima veliki potencijal koji treba iskoristiti, cilj su kvalitetni turistički sadržaji i događanja za lokalno stanovništvo i goste, time i povećanje turističkog prometa, a tada se može očekivati i prihod od turizma. Veći proračun znači i bolje promoviranje turističkih atrakcija i sadržaja, unaprjeđenje postojećih i osmišljavanje novih, poboljšanje kvalitete usluga i samim time stvaranje percepcije poželjne destinacije koja je nadomak metropole, a svakako ima adute koje vrijedi posjetiti, vidjeti i iskusiti.Skip to content