Gradonačelnik N.Panian o požaru na deponiju u Andrilovcu: Poduzete sve potrebne mjere, nema ugroze za stanovništvo

Vatrogasne ekipe danas su nastavile s gašenjem požara i sanacijom na odlagalištu otpada u Andrilovcu. Na terenu su stručne službe DKPC-a i Grada. Kako je kazao gradonačelnik Nenad Panian, dubinski požar je uočen na Badnjak, poduzete su sve potrebne mjere sanacije.
„Povodom intervencije vatrogasaca na odlagalištu otpada u Andrilovcu, kao Grad, možemo reći da smo izuzetno zadovoljni suradnjom svih službi. Požar je počeo na Badnjak, službe su odmah bile na terenu. Vatrogasci Dugog Sela i okolice, stručne službe DKPC-a, gradske službe u koordinaciji s Davorom Miljanovićem i zamjenikom gradonačelnika Nikolom Tomincem svakodnevno su na terenu. Zahvaljujem se svim vatrogascima koji su danonoćno bili na deponiju, djelatnicima DKPC-a na stručnom nadzoru. Poduzeli smo sve da vatrogasci koji su na terenu imaju kvalitetne uvjete, tople obroke i sve što su tražili bilo je osigurano. Što se tiče samog požara nije bilo nikakve ugroze za stanovništvo, objava je krenula odmah poslije Božića. Nije bilo potrebno uzbunjivati stanovništvo. Požarište će biti sanirano već tokom današnjeg dana, najkasnije sutra. Nakon toga idemo u kontrolu i nadzor. Do 2021. godine to bi trebalo biti zatvoreno, najkasnije 2023. godine, sve ovisi o Regionalnom komunalnom otpadnom centru odnosno o Aglomeraciji Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Do tada će odlagalište otpada raditi intenzitetom kao i do sada, a nakon toga kreće sanacija u smjeru sasvim drugačijeg načina sakupljanja otpada“, izjavio je gradonačelnik Panian.

Na terenu vatrogasci DVD-ova Dugo Selo, Andrilovec i Prozorje
Na terenu je trenutno 15 vatrogasaca iz DVD-ova Dugo Selo, Andrilovec i Prozorje s tri vozila. Radi se po 12 sati dnevno, kazao je voditelj intervencije zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar. Ekipe su na svakodnevnom dežurstvu i požarište je pod stalnim nadzorom vatrogasnih snaga. Voditelj RJ Komunalne djelatnosti DKPC-a Boško Guja pojasnio je kako se radi o dubinskom požaru koji tinja i koji je nastao zbog samozapaljenja. Uočen je na vrijeme, otvorenog plamena nije bilo. Sanacija bi trebala završiti danas, a provodi se razgrtanjem otpada bagerom i buldožerom, polijevanjem vodom te premještanjem otpada na novu plohu, kazao je B.Guja.
foto naslovna/ DVD Dugo SeloSkip to content