Gradonačelnik N.Panian potpisao ugovor o izgradnji „Razvoj infrastrukture poduzetničke zone Puhovec-Dugo Selo“

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je s tvrtkom GTK-GRADIN d.o.o. ugovor o infrastrukturnoj izgradnji na projektu „Razvoj  infrastrukture poduzetničke zone Puhovec-Dugo Selo“. Ugovor se sklapa na temelju  provedenog otvorenog postupka javne nabave. To je najveći infrastrukturni projekt Grada Dugog Sela sufinanciran sredstvima Europske unije (5,5 mil. kn) preko Ministarstva gospodarstva i Ministarstva regionalnog razvoja (1,5 mil.kn). Vrijednost radova izgradnje komunalne infrastrukture iznosi 7.503.370,80 kuna  (9.379.213,50 s PDV-om). Početak radova očekuje se ubrzo, rok završetka je 9 mjeseci od dana uvođenja u posao. Ukupna vrijednost projekta iznosi 10.046.275,75 kn.

Osim navedenih potpora iz fondova EU Grad Dugo Selo aplicirao je i na Javni poziv Zagrebačke županije za sufinanciranje u vrijednosti od 1.000.000,00 kn. Ostatak potrebnih sredstava Grad će financirati iz općih prihoda i prihoda od komunalnog doprinosa.
Uz potpisnike ugovora gradonačelnika Nenada Paniana i direktora GTK-GRADIN d.o.o Amira Selmanovića, događaju u Maloj gradskoj vijećnici prisustvovali su gradonačelnikovi zamjenici Nikola Tominac i Jasminka Kokot Bambić, pročelnik odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević te voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović.

Uvodno je pročelnik Dragičević prezentirao projekt.

„Gradi se prometnica koja će spojiti istočni i zapadni dio poduzetničke zone Puhovec. Osim toga, ovime će Grad dobiti i prometno povezivanje istočnog i zapadnog nadvožnjaka kroz centar Dugog Sela. Zona je infrastrukturno opremljena, ima 16 velikih investitora poduzetnika, eksploatirana je oko 50 posto. Smatra se po ovoj dogradnji infrastrukture da ćemo dobiti nove investitore i tada će joj se intenzitet aktivacije zone povećati na 70 posto. Što se tiče same prometnice koju gradimo, ona je sada u duljini oko 700 metara, tehnički će biti opremljena pješačkom i biciklističkom stazom, sustavom rasvjete, sustavom vodoopskrbe i odvodnje i dva ugibališta za autobuse. Rok izvođenja radova je 9 mjeseci, od uvođenja u posao. Garancije teku od datuma primopredaje, garantni rok je 5 godina. Dobili smo ponuđača GTK-GRADIN, upoznati smo s njegovim radom jer je već radio na našem zadnjem projektu – nogometnom igralištu“, pojasnio je Dragičević.
Gradonačelnik Panian izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora. „Napokon da smo krenuli i u Gospodarskoj zoni, ovaj projekt će spojiti istok i zapad južnog dijela Dugog Sela ispod pruge. Sreća je što dolazi i obnova kolodvora, gradnja pothodnika. Nova mogućnost radnicima koji će raditi u našoj zoni da sigurno i brzo dođu na radno mjesto. Sada još čekamo zonu Črnovčak. Naime, gospodarske zone su jako vrijedne u Dugom Selu zbog geoprometnog položaja, uz prugu su i rijetke jer mogu primiti velike privredne subjekte, izjavio je Panian.

Suradnjom je zadovoljna i tvrtka GTK-GRADIN. „Zadovoljni smo suradnjom s Gradom Dugim Selom te da smo uspjeli dobiti ovaj posao izgradnje komunalne infrastrukture poduzetničke zone Puhovec. Trudit ćemo se napraviti posao što je prije moguće te završiti sve u rokovima zadanim u projektu i ugovoru“, naveo je Selmanović nakon potpisivanja.

f0.JPG f01.JPG f1.JPG f2.JPG f3.JPG

 Skip to content