Gradonačelnik Panian i zamjenica Kokot Bambić u obilasku radova

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić obišli su gradske građevinske lokacije na kojima se i tijekom ljetnih mjeseci užurbano gradi.

Trenutno je u tijeku izgradnja Sustava odvodnje otpadnih voda naselja Kopčevec investitora Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. Inače sustav će činiti 20 kanala položeni u ulicama Slunjska, Kupska, Luka, Mrežnička, Koranska, Plitvička, Cetingradska, Brinjska, Kumrovečka, Horvati, Rakovička, Čret, Radnička, Magnolija, Jorgovana, Lipa te makadamskim putevima i zelenim površinama. Planirani rok dovršetka cijelog EU projekta „Rugvica-Dugo Selo – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“ je 30 mjeseci, a rok za dovršetak radova na izgradnji predmetnih kanala je sredina 2020. godine.

U tijeku su i radovi na izgradnji nadvožnjaka kod Lidla te u Andrilovcu u sklopu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog željezničkog kolosijeka na dionici pruge Dugo Selo – Križevci. Na spomenutim projektima došlo je do problema s rokovima izgradnje. Naime, kako je pojasnio gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, betonski dijelovi potrebni za izgradnju nadvožnjaka kod Lidla nisu se mogli dovesti prijevoznim sredstvima (zbog veličine i težine) već su se morali izrađivati i betonirati na samoj građevinskoj lokaciji što prolongiralo tijek radova. A drugim problem s kojim se susreću mnoge tvrtke u Hrvatskoj, a tako i u Dugom Selu na ovoj građevinskoj lokaciji – je nedostatak radne snage. Gradonačelnik se nada dovršetku izgradnje ovih nadvožnjaka do kraja godine, dok je krajnji rok do 1. ožujka sljedeće godine. Također najavljuje kako se kod Lidla, odnosno na križanju Ulice Hrvatskog preporoda i Ulice A. i B. Božikovića planira izgradnja kružnog toka koji će biti previđen gradskim proračunom za sljedeću godinu.

Ekipe ŽUC-a u sklopu redovnog održavanja ovih dana krpali su potonuća slivnika na glavnoj županijskoj cesti kroz Dugo Selo, doznajemo, dok u sklopu projekta nadvožnjaka u Ostrni u tijeku su radovi na podizanju slivnika, svih šahti u Ulici A. Šenoe, A. Augustinčića i I. Meštrovića. Priprema se asfalt, izrada cementne stabilizacije, podizanje slivnika, poklopaca i revizijskih okana. U sklopu istog projekta riješeno je zacjevljenje kanala Hrvatskih voda preko kojeg ide cesta za nadvožnjak.

U tijeku je i zgradnja spojne ceste od željezničke pruge do odlagališta komunalnog otpada Andrilovec kojom će se voziti vozila za odvoz komunalnog otpada do same deponije. Na taj način komunalna vozila više neće prolaziti prometnicom kroz naselje Andrilovec, ali i građani koji planiraju do reciklažnog dvorišta moći će si tako tri puta smanjiti put. Investitor izgradnje je Grad Dugo Selo, izvođač radova tvrtka Swietelsky d.o.o.. Cesta će zasada biti makadamska, a kasnije je planiran i asfalt, najavljuje gradonačelnik, dodajući kako će krajem ljeta uslijediti i otvorenje novouređenog rukometnog igrališta koje ujedno ima i novu namjenu – javnog okupljališta, odnosno trga na kojem će se organizriati i održavati niz manifestacija i događanja.Skip to content