U spomen poginulim braniteljima uoči Dana pobjede

Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja predstavnici dugoselske  zakonodavne i izvršne vlasti, braniteljskih udruga, političkih stranaka  kao i svi građani tradicionalno odaju počast poginulim herojima Domovinskoga rata.

 

Predsjednik Gradskoga vijeća Dugog Sela Darjan Budimir s vijećnicima, te gradonačelnik Nenad Panian sa zamjenicima položili su vijenac, zapalili svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima, kojima su se poklonili,  odajući im počast za neprocjenjivi doprinos hrvatskoj slobodi, koju su branitelji platili svojim životima.

Gradonačelnik N. Panian evocirao je bolne uspomene na mlade suborce s punim pijetom, naglasivši kako su oni dali svoje živote za sretniju budućnost nas živućih i budućih generacija.

Svojim se borcima poklonio i ratni zapovjednik 53. samostalnog bataljuna Nikola Tominac. S posebnim emocijama počast su im odali predstavnici braniteljskih udruga: Udruge „Crne mambe“ – veterani i mladi, HVIDR-e, (dugoselska i županijska organizacija), Hrvatskih vitezova kao i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Dugo Selo. Predstavnici političkih stranaka – HNS-a, SDP-a te Građanske inicijative “Drugo Selo” također su poput ostalih zapalili svijeće odajući počast braniteljima, a vodstvo HDZ-a 4. kolovoza odat će počast braniteljima pri spomeniku u Dugom Selu.

Poginuli i nestali branitelji kao i svi ratni stradalnici Domovinskoga rata bit će u mislima hrvatskih građana ovih dana kada ih se sa zahvalnošću i poštovanjem prisjećamo, polažući cvijeće i paleći svijeće na spomen obilježja i njihova vječna počivališta.Skip to content