Gradske prometnice prohodne – do večeri očišćene i makadamske ceste te parkirališta

Nakon jučerašnjih obilnih snježnih padalina kojie su na područje grada donijele novih 20-tak centimetara snijega – zimska služba je od sinoć na terenu. Trenutno su angažirane četiri ekipe s bagerima te jedna ekipa s bob cat strojem za čišćenje nogostupa, saznajemo od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića koji navodi kako je već sada više od 80% gradskih prometnica očišćeno.
Ekipe zimske službe, koju ove godine obavlja Autoprijevoz Kajba, na terenu su od 22:00 sata sinoć i bez prestanka čiste sve prometnice pod ingerencijom grada, kao i nogostupe i prilaze javnim ustanovama. Do večeri planirano je očistiti i sve makadamske ceste, istaknuo je Miljanović, koje su sukladno prioritetima Operativnog plana rada zimske službe svrstane u 4. kategoriju, te moraju biti očišćene u roku od 48 sati od prestanka oborina. Na pojedinim područjima Martin Brega uklanjanje snijega je otežano, uz odvoz snijega, no iste makadamske ceste bit će očišćene i prije navedenog roka, navodi Miljanović, dodajući kako će do večeri biti obrađena i parkirališta. Na terenu je i jedna ekipa s dva stroja zadužena za čišćenje nogostupa.
Što se tiče prometnica pod ingerencijom Zagrebačke županije, voditelj Miljanović, ocjenjuje djelomično zadovoljstvo obavljenim poslovima, ističući najproblematičnije dionice – Rugvička ulica, B. Huzanića, prometnice u Ostrni te u Andrilovcu koje će biti potrebno dodatno riješiti.
Gradske službe redovito zaprimaju sve pozive i pritužbe građana na terenu, te sukladno istima reagiraju, dok dojava od Policijske postaje Dugo Selo o eventualnim poteškoćama u prometu te nezgodama unatrag 24 sata zasada nisu dobili, dodaje u svom izvješću Miljanović. Iako su zalihe soli pri kraju (nabavljeno 56 tona), one će biti u sljedećem razdoblju biti obnovljene, poručuje voditelj.Skip to content