Zimska služba spremna dočekala snijeg

Prvi ovosezonski snijeg nije donio veće probleme u čišćenju Grada, istaknuo je danas gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić. Štoviše, Velić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom zimske službe u što se je i sam uvjerio na terenu, ali i činjenicom da gotovo da i nije bilo nikakvih pritužbi građana nadležnoj gradskoj službi. Od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića saznajemo pak da je zimska služba izašla na teren još u subotu, sa četiri ekipe, kada je izvršeno preventivno posipanje ulica solju te su posipane sve asfaltirane ceste. U nedjelju na terenu je bilo ukupno deset ekipa, četiri ralice, četiri bagera te još dva mala stroja za čišćenje nogostupa te su očišćene sve prometnice u skladu s prioritetima. Zimska služba je radila i noćas, a trenutačno je svih deset ekipa u pripravnosti te će ukoliko ranije neće biti potrebe, na teren ponovo izaći tijekom noćnih sati kako bi što manje ometali promet u gradu. Zimsku službu ove godine, dodao je Miljanović, obavlja Autoprijevoz Kajba koji se za sezonu dobro pripremio te je trenutačno, pored radnika zimske službe i potrebnih strojeva, na skladištu ove tvrtke u zalihama 56 tona soli i 80 tona sipine.

Pored toga, Miljanović je izrazio zadovoljstvo i suradnjom sa Županijskim cestama koje čiste ključne prometnice u Gradu. Na terenu je i pet njihovih ralica koje čiste županijske ceste na području Grada Dugog Sela te Općina Brckovljani i Rugvica i sve ceste su prohodne, a gradska služba ima stalni kontakt sa županijskom službom.

Miljanović ističe zadovoljstvo i time što je iz Policijske postaje Dugo Selo stigao podatak da od početka padanja snijega nije bilo niti jedne prometne nezgode uzrokovane stanjem na cestama, a građane poziva da sukladno gradskim odlukama odrade svoj dio posla u ovim uvjetima, odnosno da u primjerenom roku izvršavaju obvezu čišćenja nogostupa ispred svojih parcela.Skip to content