Gradsko izaslanstvo obišlo nove investitore u gospodarskoj zoni: MARJAN VOĆE I PAVITA ULOŽILI 40 MILIJUNA KUNA

Krajem prošle godine završene su dvije značajne gospodarske investicije: Marjan voće uložilo je više od 5 milijuna eura u 2650 kvadrati prostora u poslovnoj zoni Trnošćica. Samo nekoliko stotina metara dalje u isto vrijeme završena je uljara za proizvodnju bučinog ulja tvrtke Pavita d.o.o. vrijedna 2,5 milijuna kuna.

U ponedjeljak 2.ožujka su ove dvije značajne investicije u gospodarstvo Dugog Sela obišli gradonačelnik Stipe Velić, njegov zamjenik Pavo Jakovljević pročelnik UO gradonačelnika i gradskog vijeća Mladen Šestan.

Vlasnik Marjan voća Ilija Martić kaže da se tvrtka koja je devedesetih godina osnovana na Žitnjaku, 2007. godine preselila u Dugo Selo i ovdje namjerava ostati i dalje se razvijati. Tvrtka ima 47 zaposlenih i godišnji promet 11 milijuna eura, a bavi se preradom suhog voća i orašastih proizvoda koji se plasiraju na hrvatsko tržište i tržište zemalja regije. Godišnje se obradi oko 5000 tona proizvoda, a Martić s ponosom ističe da je gradonačelnik Velić jedan od prvih koji su na vlastitu inicijativu podržali i obišli pogone.

I dok je Marjan voće u projekt uložilo nešto više od 2 milijuna eura vlastitih i 3 milijuna eura kreditnih sredstava, Pavita je uljaru za proizvodnju bučinog ulja izgradila zahvaljujući sredstvima IPARD programa, a u realizaciji im je pomogla Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije, kaže financijska savjetnica koja je vodila projekt Ana Bratko.

Od 2,5 milijuna kuna, 1,1 milijun kuna je Pavita dobila bespovratnih sredstava. I Ana Bratko i Ilija Martić ističu da su u gradu imali dobrog partnera koji je pomogao u realizaciji projekata, prvenstveno u dovođenju infrastrukture.

Naime, Grad je za oba investitora osigurao preduvjete u pogledu prostornog planiranja, cestovne prilaze, vodovod i plin. Gradonačelnik Stipe Velić nakon obilaska Marjan voća i Pavite izrazio je zadovoljstvo završetkom ova dva proizvodna pogona i pozvao druge gospodarstvenike da svoje aktivnosti vežu uz Dugo Selo te obećao da će im grad osigurati potrebnu pomoć I usluge prilikom njihovog dolaska. Niti glede pomoći grada, a niti što se tiče izvanredne lociranosti dugoselske poduzetničke zone, blizine željezničke pruge i izlaza na autocestu, novi investitori sigurno neće pogriješiti, rekao je Velić. Samo razvojem gospodarstva mogu se povećati proračunski prihodi i smanjiti nezaposlenost te odlazak mladih iz zemlje, zaključio je gradonačelnik.

D.K.Skip to content